Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Interview s Krisom Meekom

Thursday, 23. 12. 2010 - 21:36, Katarína Ďurecová   

Interview s Krisom Meekom

Kris Meeke, ktorý bude od budúceho roku jazdiť za tím Mini vo WRC sa pre oficiálne stránky Intercontinental Rally Challenge rozhovoril o svojich dvoch rokoch pôsobenia v IRC a o tom, čo mu tieto roky dali.

Čo IRC znamenalo pre vašu kariéru?
Kris Meeke:
„Je fér povedať, že bez IRC by som nemal tú možnosť čo mám teraz. (Jazdiť za Mini vo WRC.) V rokoch 2007 a 2008 som si prešiel dosť chudobným obdobím, pretože bez peňazí a veľkého sponzora ste jazdiť nemohli. Ale v IRC boli nejaké možnosti a pre mňa to bolo ako nadýchnuť sa čerstvého vzduchu."

Luboš Kubele;meeke47-jpg.jpg

V čom podľa vás spočíva príťažlivosť IRC?
Kris Meeke:
„Každé podujatie, ktorého som sa zúčastnil bolo niečím vzrušujúce a priame prenosy Eurosportu pomohli napríklad Peugeotu UK a Škode UK opodstatnene míňať peniaze na túto sériu a taktiež vytvorili možnosti pre veľa dobrých jazdcov."

Čo je najlepšie na súťažení v IRC?
Kris Meeke:
„Konkurencia. V IRC je veľmi silná konkurencia. Určite, Mikko Hirvonen prišiel z WRC a hneď vyhral Monte Carlo, ale rozhodne sa nedá povedať, že by nejako dominoval a ďalší jazdci ako on by to tiež mali ťažké. Jedná sa o veľký krok, keď tu prídete z národného šampionátu, ale zase nie až tak veľký, že nebudete konkurencieschopní. Autá sú rovnakej špecifikácie a na podujatiach, kde štartovalo okolo 26 Super 2000 áut sme mohli vidieť, že najmenej 10 z nich malo šancu vyhrať."

Jozef Pisch;1t1u5887-2.jpg

Odporučil by ste IRC mladým jazdcom, ktorí dúfajú v to, že budú nasledovať vaše kroky?
Kris Meeke:
„Rozhodne. Absolvujete tu veľa dobrých medzinárodných rally, miešajú sa tu rôzne podujatia, môžete sa zviditeľniť a je to viac dostupné ako WRC, pokiaľ hovoríme o vstupe z národných šampionátov. Je to úžasný šampionát a rozhodne je to miesto pre mladých jazdcov, ktorí si chcú rozšíriť svoje medzinárodné skúsenosti a posunúť svoju kariéru niekam ďalej."

Aká je vaša najlepšia spomienka, ktorú máte z dvoch rokov v IRC?
Kris Meeke:
„Vždy hovorím, že víťazstvo v Sanreme v roku 2009 a zisk titulu sú na rovnako. Samozrejme, že víťazstvo v šampionáte je zrejme viac, ale výhra v Sanreme bola proste fantastická."

Tibor Szabosi;_mg_2539.jpg

A ktorú spomienku by ste najradšej vymazal?
Kris Meeke:
„Tohtoročná Sardínia bola veľmi frustrujúca. Išiel som úplne naplno a robil som všetko, čo bolo v mojich schopnostiach, aby som bol konkurencieschopný. Išiel som dokonca až za limitom a aj napriek tomu som nebol tam, kde rok predtým čo sa týka tempa. Ale moje dva roky v IRC boli úžasným dobrodružstvom. V živote ste raz hore a raz dole a bolo by nudné, ak by všetko išlo ako po masle."

Koho tipujete ako víťaza titulu v budúcej sezóne?
Kris Meeke:
„Jan Kopecký bol posledné dva roky veľmi blízko, ale spravil zopár chýb. Andreas Mikkelsen ukazuje, že pomaly dospieva a môže si viesť veľmi dobre. Thierry Neuville získava čoraz viac a viac skúseností, ďalej je tu Freddy Loix a taktiež aj Bryan Bouffier, pokiaľ sa mu podarí zohnať peniaze na celú sezónu."

Tibor Szabosi;co8c3185.jpg

Je tu šanca, že vás v budúcnosti uvidíme v IRC?
Kris Meeke:
„Nikdy neviete, čo sa stane v budúcnosti. Momentálne sa sústredím na Mini a svoj program s nimi. V IRC som zažil skvelé časy, ale teraz ma čaká nový a vzrušujúci projekt a možnosť hrať významnú úlohu vo veľkom vývojovom programe."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri