Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár v Dobšinej tesne druhý

Tuesday, 24. 07. 2018 - 18:03, Public relations   

Igor Drotár v Dobšinej tesne druhý

Preteky Dobšinský kopec sú najväčší motoristický sviatok v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) u nás. Pre Igora Drotára je to známa trať v obľúbenom kraji, no tentokrát sa musel uspokojiť s druhým miestom. Na víťaza stratil len štyri desatiny sekundy.

 

Tibor Szabosi;c30i0396-12.jpg

Nedávne preteky MSR PAV na Pezinskej Babe skončili pre Prešovčana Igora Drotára už v tréningu, keď mu na Škode Fabii DTRi praskol blok motora. Do Dobšinej mu tak tím Profiko z Plzne doniesol vynovený stroj s lepšou mapou motora a do bojov sa pustil s novým elánom. Jeho pomerne suverénnu dominanciu vo voľných tréningoch a prvej ostrej jazde však prerušila nevydarená druhá meraná jazda, so stratou cez dve sekundy (v porovnaní s prvou jazdou). Aj tak dokázal zlomiť svoj osobný a traťový rekord z minulého roka o neuveriteľných 5 sekúnd.

Tibor Szabosi;c30i1394-20.jpg

Igor Drotár: "Dobšiná patrí k mojim najobľúbenejším miestam na Slovensku a preteky do vrchu tu majú obrovskú tradíciu a vysokú profesionálnu úroveň. Trať bola pripravená skvele a usporiadateľ prispôsobil všetko prísnym európskym normám. Už tradične strašila iba predpoveď počasia, na čo sme však boli pripravení a ak sú podmienky pre každého rovnaké, nerobí mi dážď žiaden problém. Napokon to dopadlo dobre a mohli sme sa pustiť do bojov. Zišla sa tu ozajstná európska špička a samozrejme mňa najviac zaujímal môj najväčší konkurent Věroslav Cvrček. V tréningoch sa ukázalo, že auto, ktoré nám predtým na Babe zlyhalo, bolo pripravené špičkovo a už po prvých pár zákrutách som videl, že je to iné, lepšie auto. Úprimne - v takom dobrom kopcovom aute som ešte nesedel! Aj časy naznačovali, že to nebude zlé a vyhral som oba sobotňajšie tréningy. Veľmi ma potešilo tiež príjemné ubytovanie v Betliari, kde som si vychutnal krásny areál kaštieľa s úžasným parkom. Prišla nedeľa a ja som bol odhodlaný ísť tak dobre, ako len viem. Hneď po štarte som vedel, že to bude určite dobré. Nevedel som, či budem rýchlejší, ako Cvrček, no zo svojej jazdy som mal dobrý pocit. Svoj minuloročný rekord som prekonal o nejakých 5 sekúnd a jazdu som vyhral o sekundu. V druhom kole som chcel udržať zhruba rovnaký čas. Isté okolnosti mi však nedopriali taký pokoj a sústredenosť, aké potrebuje každý pretekár, no je zbytočné sa na niečo vyhovárať. Výsledok bol podstatne horší, než v prvej jazde a v súčte časov som prehral s Cvrčekom o nejaké štyri desatiny sekundy. Auto však fungovalo skvele. Absolútne ôsmy tiež nie je zlé v konkurencii tuctov formúl, ktoré sme väčšinou úplne deklasovali s našimi plechovými autami."

Tibor Szabosi;c30i8538-16.jpg

Na trati o dĺžke 6,81 km s 30 zákrutami dosiahol Igor na svojom aute maximálnu rýchlosť 245 km/h a priemernú rýchlosť neuveriteľných 154 km/h. Ďalším podujatím slovenského kopcového šampionátu bude 4. a 5. augusta technický a náročný Jankov Vŕšok v obci Uhrovec.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri