Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Historické víťazstvo Protonu

Wednesday, 15. 02. 2012 - 21:21, Katarína Ďurecová   

Historické víťazstvo Protonu

Po tom, čo PG-mu Anderssonovi a Protonu smolne len tesne uniklo víťazstvo v kategórii SWRC na Rallye Monte Carlo (viac sa dočítate v tomto článku), sa tento tím i jazdec dočkali vo Švédsku, kde súperom i napriek dvojminútovej penalizácii (predné ramená oboch špeciálov z dielne Protonu boli o 72, respektíve 82 gramov ľahšie ako bolo uvedené v homologačnom liste) nedali šancu.

„Toto je len náš druhý štart vo vrcholnom šampionáte nášho športu a my sme zvíťazili a na prvých dvoch podujatiach v podstate dominovali. Sme veľmi, veľmi šťastní z toho, ako veci dopadli. PG išiel celú rally skvelo, nespravil žiadnu chybu a ukázal, prečo je dobrou myšlienkou nasadiť na švédsku rally Švéda", vyjadril sa šéf tímu Chris Mellors, ktorý zároveň označil toto víťazstvo za historické.

Vladislav Maschl;dsc-9666.jpg

Zdá sa teda, že tím Proton na svojom rally špeciále cez prestávku medzi sezónami poriadne zapracoval a z auta, ktoré malo v IRC veľké problémy dôjsť aspoň do cieľa sa razom stalo auto schopné víťaziť.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri