Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hirvonen a Latvala pred Rally Fínska + videá z testov

Sunday, 25. 07. 2010 - 00:08, Katarína Ďurecová   

Hirvonen a Latvala pred Rally Fínska + videá z testov

Fínski jazdci Fordu majú za sebou testy na svoju domácu rally, na ktorú sa obaja už veľmi tešia. Najmä Mikko Hirvonen, ktorý je vo Fínsku obhajcom víťazstva z minulého roku si od tejto rally iste veľa sľubuje a určite sa bude chcieť po dlhej dobe bojovať o víťazstvo. Naposledy vyhral vo na úvodnej rally vo Švédsku a odvtedy márne hľadá svoju stratenú formu.

Hirvonen, absolvoval dvojdňový test na legendárnej fínskej rýchlostnej skúške Ouninpohja, ktorá sa však, bohužiaľ, tento rok opäť na fínskej rally bude chýbať. Za dva dni tam Mikko Hirvonen najazdil okolo 500 kilometrov.

Vladislav Maschl;img-9810.jpg

„Z testu mám veľmi dobrý pocit a na rally sa veľmi teším. Teším sa na obhajovanie minuloročného víťazstva a chcem titul víťaza udržať vo Fínsku. Obhajoba víťazstva na domácej podniku prináša do príprav na rally oveľa viac vzrušenia", hovorí Hirvonen.

Radek Vojtěchovský;img_8977.jpg

Mikko sa taktiež vyjadril aj dĺžke fínskej rally, ktorá bude trvať namiesto obvyklých troch dní len dni dva: „Dvojdňový formát bude zaujímavý. V poslednej dobe sa v posledný deň išlo už len pár kilometrov a výsledok sa viac menej rozhodol v prvých dvoch dňoch. S iba dvoma dňami môže boj o víťazstvo trvať až do poslednej rýchlostnej skúšky", hovorí svoj názor na skrátenie rally o jeden deň Hirvonen.

Vladislav Maschl;img-1925.jpg

Ku skráteniu rally sa vyjadril aj Hirvonenov tímový kolega Jari-Matti Latvala: „Tento rok bude fínska rally veľmi krátka, takže budem musieť ísť na 100 % už prvého kilometru prvej rýchlostnej skúšky. Ale taktiež netreba zabúdať na to, že treba vydržať takto jazdiť celý deň, pretože dni budú dlhé. Na začiatku týždňa sa budem snažiť spať čo najviac, pretože počas rally bude možné spať maximálne tak šesť hodín denne."

Marián Bazala;ms-bulharsko-782.jpg

Hirvonen na testoch okrem iného testoval aj zaujímavú novinku. Na helme mal totiž pripevnenú kameru a na jeho oficiálnej webovej stránke si môžete pozrieť veľmi zaujímavé video z testovania, kde sú okrem iného aj vynikajúce zábery z tejto špeciálnej kamery.

Radek Vojtěchovský;img_9904.jpg

Mikko Hirvonen bude už ako obvykle oslavovať počas fínskej rally narodeniny. Dá si ku svojim tridsiatym narodeninám darček v podobe víťazstva, tak ako tomu bolo minulý rok?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri