Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Hino Team Sugawara opäť s dvoma posádkami

Tuesday, 14. 12. 2010 - 21:31, Michal Kostka   

Hino Team Sugawara opäť s dvoma posádkami

Japonský výrobca Hino je tradičným účastníkom rally Dakar. Aj v roku 2011 sa na štarte objavia dva vozy, opäť pod hlavičkou Hino Team Sugawara.

Ako už názov tímu prezrádza, pôsobenie značky Hino na Dakare je úzko späté s osobu Yoshimasu Sugawaru. Drobný Japonec, ktorý absolvoval Dakar na motorke aj v osobnom aute, sa v kabíne kamiónu objavil v roku 1992. Nadchádzajúci Dakar bude jeho už dvadsiaty ôsmy a čo viac, od roku 1989 sa mu až do Dakaru 2010 darilo každý štart premeniť na úspešný dojazd. So sériou dvadsiatich úspechov v rade je hrdým držiteľom Guinessovho rekordu.

Hino Team Sugawara;

Koncom minulého tisícročia sa tím rozrástol o Yoshiho syna Teruhita. Na úspechy svojho otca sa mu nepodarilo nadviazať, čo však v súčasnej dobe veľkoobjemových monštier s výkonom na hranici tisícky konských síl je pre malé Hino méta priam nedosiahnuteľná. Napriek tomu sú obaja Sugawarovci povestnými šťukami v rybníku, ktoré trpezlivo čakajú na svoju chvíľu.

Hino sa na Dakare predstavilo v roku 1991, budúcoročný štart bude jubilejnou dvadsiatou účasťou. Pri tejto príležitosti sa oba kamióny zaodeli do vizáže „kumadori" - vzhľadu hercov „kabuki", tradičného japonského divadla. Za dve dekády pozbieralo Hino mnoho vavrínov, vrátane kompletného pódia v roku 1997.

Hino Team Sugawara;

V súčasnosti Hino do súťaží nasadzuje model vychádzajúci zo série 500. Motor so zdvihovým objemom 7961 cm3 ponúka výkon cez 260 konských síl. Sedemtonové vozidlo tak dokáže uháňať rýchlosťou až do 170 km/h. Nádrže pojmú 650 litrov nafty, o pruženie sa starajú listové perá doplnené tlmičmi Reiger Racing.

Hino sa na Dakare 2011 bude snažiť o ďalší, v poradí už pätnásty triumf v triede kamiónov s objemom motora do 10 litrov. Konkurovať im budú Mercedesy holandského tímu Finstral a tiež pár Unimogov.

Hino Team Sugawara na Dakare 2011:
513 Yoshimasa Sugawara / Hiroyuki Sugiura
526 Teruhito Sugawara / Seiichi Suzuki

Zdroj: www.hino-global.com



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri