Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Volvo sa chystá do terénu

Wednesday, 15. 12. 2010 - 12:00, Michal Kostka   

Volvo sa chystá do terénu

Na svetovú cross country scénu sa chystá vstúpiť aj značka Volvo. Tím Pewano pri stavbe dvoch špeciálov Volvo XC60 CC spolupracuje so švédskou divíziou automobilky. Vedúcim projektu je Pelle Wallentheim, jazdec so skúsenosťami z rally aj okruhových športov.

Volvo XC60 CC;

Základom vozidla je trubkový rám, karoséria z uhlíkových vlákien a 2,4-litorvý motor Volvo. „Na projekte pracujeme už 1,5 roka," povedal Wallentheim pre švédsku televíziu SVT. „Naším hlavným cieľom je Dakar 2012, zúčastníme sa však aj viacerých súťaží Svetového pohára v roku 2011."

Volvo XC60 CC;

Pozíciu tímového manažéra zastáva skúsená navigátorka Tina Thörner. Posádka prvého vozidla je v tejto chvíli už známa, tvoriť ju bude Pelle Wallentheim a Olle Ohlsson. Do druhého vozidla sa posadí Tina Thörner, Wallentheim by za volantom rád videl Juttu Kleinschmidt: „Tento šport je doménou mužov, my však chceme ísť vlastnou cestou s čisto ženskou posádkou."

Zdroj: www.marathonrally.com




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri