Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

FOTO + VIDEO: Premiéra pre DMACK a Tänaka, ktorého chce Wilson vo WRC už budúci rok

Friday, 04. 11. 2011 - 10:39, Katarína Ďurecová   

FOTO + VIDEO: Premiéra pre DMACK a Tänaka, ktorého chce Wilson vo WRC už budúci rok

Vo Walese neuvidíme iba svetovú premiéru Otta Tänaka za volantom WRC špeciálu, ale i rovnakú premiéru pre výrobcu pneumatík DMACK, ktorý štart Tänaka sponzoruje a na ktorého pneumatikách tým pádom i mladý Estónec bude štartovať.

Ott Tänak má za sebou už i prvé zoznámenie sa s Fordom Fiesta RS WRC a taktiež i pneumatikami DMACK, ktoré prebehlo včera na teste vo Veľkej Británii. Veľmi pekne spracované video z tohto testu, ktoré zahrňuje i interview s Ottom Tänakom a Dickom Cormackom z DMACKU prehráte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu:

http://www.dmacktyres.com/

Ott Tänak sa po absolvovaní testu vyjadril nasledovne: „Test bol celkom dobrý. Bol to môj prvý test s WRC špeciálom na šotoline a všetko je pre mňa skutočne nové. Vyskúšali sme ale zopár rôznych druhov pneumatík a moje pocity boli čoraz lepšie a lepšie. Všetko na tejto rally pre mňa bude nové - pneumatiky, auto i tím - takže to bude ťažké. Ak sa budem cítiť pohodlne a mať dobrý pocit z auta, tak potom môžeme uvidieť, čo dokážem."

Dick Cormack, riaditeľ DMACK Motorsport, sa o Tänakovi a Wales Rally GB vyjadril takto: „Ott je jednou z najväčších mladých hviezd v tomto športe a to, že bude štartovať na Rally GB s našimi pneumatikami je skutočne vzrušujúce. To, že môžeme počas sezóny meniť špecifikácie, nám dalo príležitosť ukázať, ako veľa práce a vývoja sme urobili počas nášho prvého roka v pretekaní. Vidieť pneumatiky DMACK na WRC špeciále po prvý krát vôbec pre nás znamená vzrušujúci záver sezóny. Dúfame, že Ott a Fiesta nám pomôžu demonštrovať predstavenie a potenciál našich pneumatík."

Vladislav Maschl;mg-8647.jpg

Premiérový štart Tänaka v najvyššej kategórii komentoval i Malcolm Wilson, ktorý sa tým že chce v budúcnosti Tänaka do svojho továrenského tímu, nijako netají a hovorí, že Tänak je na svoj debut pripravený a dokonca má na to, aby skončil medzi šiestimi najlepšími: „Je súčasťou našich dlhodobých plánov. Cítil som, že je to skvelá príležitosť nechať ho získať nejaké skúsenosti, pretože by som ho chcel budúci rok vidieť už za volantom WRC špeciálu. Chcem, aby si to vyskúšal, získal skúsenosti a prvé pocity z auta pre budúcu sezónu. Určite od neho očakávam umiestnenie v top šesť. Z toho čo som videl, je to veľmi reálna možnosť, ale zase nechcem, aby sa ocitol pod tlakom", veľmi optimisticky hovorí Malcolm Wilson, z ktorého vyjadrenia vyplýva, že budúci rok zrejme uvidíme Tänaka v kráľovskej kategórii.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri