Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ostberg chce pódium, Solberg top 5 a Wilson „dobrý výsledok“

Friday, 04. 11. 2011 - 21:09, Katarína Ďurecová   

Ostberg chce pódium, Solberg top 5 a Wilson „dobrý výsledok“

Tím Stobart podľa všetkého čaká vo Walese ich posledné podujatie. Na štart sa v ich farbách pri ich derniére postaví trojica Mads Ostberg, Henning Solberg a Matthew Wilson.

„Povedal by som, že Švédsko, Fínsko a Wales sú moje tri obľúbené rally vo WRC a tak sa na pretekanie vo Veľkej Británii už skutočne veľmi teším. Cieľom je umiestnenie v top 5, ale budem mať zo sobotňajšieho testu dobrý pocit, tak sa môžeme pokúsiť i o pódium. Wales je rally, na ktorej očakávam, že mi to pôjde dobre, pretože poznáme rýchlostné skúšky a pokiaľ sa vyhneme problémom, tak určite môžeme pomýšľať na dobrý výsledok. Mám rád charakter tratí a ľudia sú taktiež milí - na rally sa cítim dosť ako doma, takže už sa teším. Niet pochýb, že to bude veľmi ťažké podujatie, ktorým ukončíme sezónu, etapy sú neuveriteľne dlhé, ale my sme na to pripravení. Možno dokonca nechám Jonasa (Anderssona) jazdiť na niektorých úsekoch medzi rýchlostnými skúškami, aby som si medzi jednotlivými RS trochu odpočinul", hovorí pred Wales Rally GB Mads Ostberg.

Vladislav Maschl;mg-8483.jpg

Matthew Wilson by mal na svoje domáce podujatie nastúpiť so zmeneným dizajnom, ktorý má predstavovať spomienku na jazdca motogp Marca Simoncelliho, ktorý sa zabil pri havárii v Malajzii. Ten navštívil M-Sport len pár týždňov predtým. „Wales je mojim domácim podujatím a je to úžasná rally, ktorá uzatvára sezónu. Fanúšikovia nás tu vždy veľmi podporujú a je to rally, na ktorej chcem získať dobrý výsledok oveľa viac ako kde inde. Určite som sklamaný, že som spadol na ôsme miesto v celkovom hodnotení po tom, čo som v Španielsku musel v posledný deň odstúpiť, ale tento rok sme, čo sa týka bodov, top 5 oveľa bližšie ako v minulosti", hovorí Matthew Wilson, ktorý nijako bližšie nešpecifikoval, čo si pod pojmom „dobrý výsledok" predstavuje, a ktorý už má za sebou i test na svoje domáce podujatie.

„Švédsko a Wales sú dve podujatia WRC, ktoré poznám najlepšie a tak si myslím, že i bez testu som na túto rally pripravený. V posledných kolách nám to šlo dobre, chvíľu nám síce trvalo, kým sme si na Ford Fiesta RS WRC zvykli, ale teraz sa za volantom cítim sebavedomý a myslím si, že pokiaľ nebudeme mať žiadne problémy, tak skončíme na dobrom mieste. Určite bude pekné vrátiť sa na klasické rýchlostné skúšky, ale dni budú veľmi dlhé, ale to je pre každého rovnaké. Počasie je vo Walese jedným z najväčších problémov. Dážď môže rýchlostne skúšky spraviť zradne šmykľavými a pri tak dlhých dňoch si budem musieť udržať vysokú úroveň koncentrácie. Kvôli mojim sponzorom by bolo dobré ukončiť sezónu vysoko a bol by som šťastný, keby som budúci týždeň skončil v top 5", vyjadril sa pred záverečným podujatím sezóny Henning Solberg.

Vladislav Maschl;mg-8304.jpg

Najvyššie v celkovom hodnotení je z pomedzi jazdcov Stobartu Mads Ostberg, ktorý figuruje na šiestej priečke so 70-timi bodmi. Keďže pred ním je Petter Solberg s už nedostižnými 110-timi bodmi, bude si Ostberg musieť skôr dávať pozor na siedmeho Daniho Sorda, ktorý na neho stráca bodov 13. Štyri body za Sordom je ôsmy celkovo Matthew Wilson, ktorý sa určite bude chcieť dostať späť na siedme miesto. Ďalších deväť bodov za ním je ale Henning Solberg, ktorý je celkovo deviaty.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri