Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

FOTO: Monopost tímu Caterham F1 s označením CT01

Thursday, 26. 01. 2012 - 12:39, Eva Rihová   

FOTO: Monopost tímu Caterham F1 s označením CT01

Včera neoficálne, dnes možno už nazvať nový monopost tímu Caterham F1, ktorý ponesie v sezóne 2012 označenie CT01 ako oficiálne predstavený. Zdá sa aj vďaka záberom monopostu, ktoré sa neplánovane objavovali po rôznych internetových stránkach predčasne, pritiahol Caterham na seba väčšiu pozornosť médii ako by sa predpokladalo v stanoveným termín odhalenia monopostu CT01. Monopost CT01 nedopatrením odhalený už dnes!  To však nič nemení na fakte, že Caterham F1 od vstupu do svojej tretej sezóny očakáva ďalší krok vpred a nielen ocenenie v podobe najlepšieho z "nových" tímov. Dúfa v solídne boje v strede štartového poľa. Technický šéf tímu Mike Gascoyne sa nepúšťa do žiadnych konkrétnych predikcii o tom, aké výkony je nový monopost v nadchádzajúcom ročníku schopný podať, no je jasne neústupčivý v názore, že Caterham potrebuje výraznejšie napredovať v novej sezóne. " Najkôr je nutné, aby sme videli auto priamo na trati v akcii, zatiaľ môžme pracovať len s číslami a údajmi zo simulácii. Ale samozrejme každý tím sa chce posunúť o krôčik vpred v poli a my nie sme žiadnou výnimkou. V posledných dvoch rokoch sme skončili na 10. mieste, čo bolo aj naším cieľom, avšak myslím si, že je ten čas, kedy by sme sa mali opäť posunúť dopredu. Uvidíme, keď vyjdeme prvý raz na trať."

13184.jpg

Dizajn a riešenie prednej časti monopostu tzv. vtákopysku, ako sa už stihlo pomenovať,  vyvolalo včera po zverejnení prvých záberov nemalý rozruch, čo však Gascoyne prirodzene očakáva aj u ostaných tímov, ktoré budú nútené zvoliť podobné riešenie vzhľadom na nové pravidlá. " Sme prví, o ktorých sa rozvírilo veľa debát, ale vzhľadom na existujúce pravidlé pre rok 2012 si myslím, že podobné črty uvidíme na väčšine áut."

Gascoyne rovnako potvrdil, že stavba nového monopostu prebehla úspešne, pričom absolvovali všetky povinné "crash" testy, ktoré sú nevyhnutné pred prvými predsezónnymi testami. " Z tohto pohľadu sme absolvovali veľmi úspešný vývojový program a šasi sme pred Vianocami plne homologovali a vlastne mám dojem, že sme prví, ktorí dokončili všetky testy."

13187.jpg

13186.jpg

6765303251-ce77a3050a-b.jpeg

6765319231-6f34ff06af-b.jpeg

6765360133-0bb38fd70e-b.jpeg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri