Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ford aj napriek drvivej porážke nevzdáva boj o titul

Monday, 12. 07. 2010 - 23:11, Katarína Ďurecová   

Ford aj napriek drvivej porážke nevzdáva boj o titul

Šéf Fordu Malcolm Wilson sa aj napriek drvivej porážke Fordu v Bulharsku nevzdáva nádejí zisku titulu tímov. Rivali z Citroenu obsadili v Bulharsku prvé štyri miesta a Ford ich rýchlosti absolútne nestačil.

Na prvom asfaltovom podniku sezóny si nedokázal Ford pripísať jediné víťazstvo v rýchlostnej skúške a Citroen im vďaka svojim prvým štyrom miestam odskočil v poradí tímov už na 47 bodov s tým, že do konca sezóny ostáva už iba 6 rally a z toho tri pre Ford na neobľúbenom asfaltovom povrchu.

Marián Bazala;ms-bulharsko-220.jpg

„Neexistuje šanca, že by sme to vzdali. Nie je to tak dlho, keď Mikko zaostával za Loebom v Nemecku iba o 8 sekúnd a navyše bol pred Danim Sordom a to znamená, že sa nevzdávame. Dokázali sme to aj všetkými tými testami v Srbsku. Bude to ale veľmi náročné a zároveň je to aj frustrujúce, keď viete, že máte niečo, čo spraví vaše autom rýchlejším, ale nemôžete to použiť kvôli zákazu homologácie nových dielov", komentuje situáciu Fordu Malcolm Wilson a dodáva, že fakt, že rýchlostné skúšky bulharskej rally sa konali vo vysokej nadmorskej výške (podobne ako Rally Mexiko) taktiež predstaveniu Fordu nepomohli.

Vladislav Maschl;img-2689-1.jpg

„Táto rally je pre nás veľkým sklamaním ak mám pravdu povedať, to nemôžeme skryť. Máme čo robiť a v Nemecku budeme tvrdo pracovať ako vždy. Je jasné, že pokiaľ sme vo vysokej nadmorskej výške, je to pre nás nevýhoda c porovnaní s Citroenom, je to podobné tomu, čo sa dialo v Mexiku", pokračuje Wilson a na záver dodáva: „V Nemecku nebudeme v tak veľkej nevýhode, ale musíme si byť istí, že dokážeme podávať schopné výkony všade, ak chceme bojovať o víťazstvá na rally. To je naša práca."

Marián Bazala;img-1301-2160.jpg

Za jediné svetlé momenty v Bulharsku sa z pohľadu Fordu dajú považovať jedine výkon Pera Gunnara Anderssona, ktorý pri svojej premiére za volantom Fordu Focusu WRC obsadil siedme miesto a porazil tímového kolegu Matta Wilsona a vystúpenie Henninga Solberga, ktorý pri svojej premiére s Ford Fiestou s2000 vyhral svoju kategóriu. Henninga Solberga uvidíme vo Fieste na všetkých zostávajúcich asfaltových rally, na šotolinových podnikoch ho uvidíme ako obvykle za volantom Fordu Focusu WRC.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri