Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Forch Racing testoval v Maďarsku

Thursday, 03. 05. 2012 - 08:57, Daniel Mandzi   

Forch Racing testoval v Maďarsku

„Úvod sezóny je zatiaľ z môjho pohľadu trošku rozporuplný aj napriek tomu, že som príprave na túto sezónu venoval v tomto roku asi najviac úsilia a času - verím však, že horší začiatok bude viesť k lepšiemu koncu" - hodnotí Štefan Rosina úvodné dve vystúpenia v ADAC GT Masters a v Porsche mobil1 Supercupe 2012 v úvodných dvoj pretekoch sezóny v Bahrajne. Ako sme už uviedli v tlačovej informácii z Oscherslebenu z ADAC GT Master - tieto preteky ovplyvnilo rozhodnutie technických komisárov v rámci rozdeľovania handicapov, na ktoré doplatili predovšetkým vozidlá značky Lamborghini. Veríme, že v najbližších pretekoch sezóny - už počas tohto víkendu na holandskom okruhu v Zandvoorte to bude v inom šate - nielen pre nášho jazdca, ale aj pre všetky vozidlá tejto zaujímavej značky.

Tibor Szabosi;co8c0648-5.jpg

Podľa predstáv nedopadli ani úvodné preteky v Bahrajne. Štefan Rosina s novým poľským tímovým kolegom Robertom Lucasom riešili veľa zbytočných problémových situácií, ktorými sa snažili dohnať nie veľmi pozitívne výsledky z kvalifikácie. Nervozita v tíme viedla u oboch ku kolíziám v druhej časti štartového poľa, Róbert Lucas si dokonca vyslúžil aj časovú penalizáciu za kolíziu so súperom a tak vlastne prvé body za desiate miesto v druhých pretekoch si zapísal iba Štefan: "Nebol to dobrý víkend, nič nám nevyšlo ako sme chceli. Aj preto sme sa uplynulý víkend zúčastnili s celým tímom Forch Racing na maďarskom Hungaroringu,  pre nás vlastne testov, v rámci FIA CEZ. Išlo vlastne o prípravu na Veľkú Cenu Maďarska, ktorá sa tu bude jazdiť koncom júla. Štartovali sme Robertom Lukasom na Cupovych Porsche. Testy prebiehali podľa predstáv a podarilo sa mi dokonca vyhrať prekvapivo aj kvalifikáciu, v ktorej som rýchlejší ako oveľa výkonnejšie a technicky vyspelejšie vozidlá triedy GT3 - najbližšie auto špecifikácie GT3 Mira Konôpku bolo odo mňa v kvalifikácii pomalšie o 0,7 sek na kolo . Štart do preteku z prvej pozície na rošte mi skomplikovala porucha spojky - nedodržal som štartovaciu procedúru - auto sa pohlo a právom som bol penalizovaný povinným prejazdom boxom. S testovaním a celým víkendom v Maďarsku som veľmi spokojný. Dohodli sme si trošku iné pravidlá prípravy áut na jednotlivé preteky - tím sa mal možnosť trošku viac zohrať a verím, že bude menej nervozity. Možno ešte jedna poznámka - skôr s úsmevom a s pochopením - žiadne veľké súboje, ako ich opisujú kolegovia z iných našich tímov - inak štartujúcich na vozidlách silnejších technických špecifikácií sa v Budapešti nekonali a v zásade to bol pre nás skutočne iba test a príprava, aby sme mali šancu byť úspešní v pretekoch Cupových vozidiel, kde o výsledku nerozhoduje až tak výkon, ale hlavne umenie jazdca - to je môj cieľ a tomu budem naplno aj v tomto roku podriaďovať moje jazdenie."

Tibor Szabosi;co8c0635-3.jpg

Najbližšie sa teda Štefan Rosina predstaví už tento víkend na druhom podujatí ADAC GT Masters v holandskom Zandvoorte a budeme mu držať palce.

Dušan Koblišek, PR&Comm MatadorGroup



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri