Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

FIA GT1 - San Luis - prvý titul známy

Sunday, 06. 11. 2011 - 19:46, Daniel Mandzi   

FIA GT1 - San Luis - prvý titul známy

Stačili len kvalifikačné preteky a polovičný zisk bodov, aby sme spoznali majstrov sveta FIA GT1 sezóny 2011. Lucas Luhr a Michael Krumm na Nissane GT-R skončili v pretekoch na druhom mieste a aj to im stačilo na prvenstvo v šampionáte a získali titul.

K tak rýchlemu víťazstvu nemeckej posádky v šampionáte výrazne dopomohla chyba druhej posádky v priebežnom poradí. Posádka auta č.8, Darren Turner a Stefan Mücke nemôže pokračovať v súťažení na argentínskom okruhu po tom, čo Stefan spravil v tréningu malú jazdeckú chybu a oprel pravú časť auta o zvodidlá. Podľa vyjadrení jeho tímového kolegu sa auto nedá opraviť a tak z pretekov v San Luis odstúpili už pred kvalifikáciou.

c11-sanluis11-002.jpg

V pretekoch zvíťazila posádka Yelmer Buurman a Francesco Pastorelli z tímu Exim Bank Team China, ktorá získala prvé víťazstvo pre Corvettu v tejto sezóne. Posádka auta č.11 sa hneď po štarte dostala na prvé miesto a toto si udržala aj po zastávkach v boxoch. Ohroziť skvelú formu Corvetty v kvalifikačných pretekoch dokázala len posádka auta č.23, Lucas Luhr a Michael Krumm na Nissane GT-R. Posádka tímu JR Motorsports po povinnej zastávke v boxoch dotiahla vedúce vozidlo, no aj napriek tlaku a možno aj s vedomím, že im stačí aj druhé miesto na zisk titulu, dojazdila na druhom mieste so stratou 0,316s.

c23-sanluis11-002.jpg

Tretia do cieľa dojazdila posádka Dominik Schwager a Nicky Pastorelli na aute č.37 Lamborghini Murcielago 670 R-SV z tímu All-Inkl.com Münnich Motorsport. Na stupni víťazov sa tak vedľa seba postavili starší Nicky Pastorelli na tretie a Francesco Pastorelli na prvé miesto. Štvrté miesto obsadila posádka tímu Sumo Power GT, Nicky Catsburg a Enrique Bernoldi a piate posádka tímu Young Driver AMR, Tomáš Enge a Alex Müller. Práve posádka s Tomášom na súpiske musí teraz bojovať osamote, a jej úlohou je získať maximum bodov na to, aby udržali ich tím na prvom mieste. Bude to však ťažké, ak nie nemožné. Tím Young Driver vedie o tri body so ziskom 227 bodov pred JR Motorsports, tretí v priebežnom hodnotení je tím Hexis AMR so ziskom 195 bodov a šance má aj All-Inkl.com Münnich Motorsport s ich 190 bodmi.

Kvalifikačné preteky:
1 11 Francesco Pastorelli / Yelmer Buurman Corvette Z06
2 23 Lucas Luhr / Michael Krumm Nissan GT-R
3 37 Dominik Schwager / Nicky Pastorelli Lamborghini Murcielago 670 R-S
4 20 Enrique Bernoldi / Nicky Catsburg Nissan GT-R
5 7 Alex Müller / Tomas Enge Aston Martin DB9
6 38 Markus Winkelhock / Marc Basseng Lamborghini Murcielago 670 R-S
7 21 David Brabham / Jamie Campbell-Walter Nissan GT-R
8 3 Clivio Piccione / Stef Dusseldorp Aston Martin DB9
9 47 Manuel Lauck / Christopher Haase Lamborghini Murcielago 670 R-S
10 10 Markus Palttala / Antoine Leclerc Ford GT Matech
11 12 Michael Rossi / Nico Verdonck Corvette Z06
12 9 Jonathan Hirschi / Christoffer Nygaard Ford GT Matech
13 48 Jonathan Kennard / Christopher Brück Lamborghini Murcielago 670 R-S
14 4 Christian Hohenadel / Andrea Piccini Aston Martin DB9
15 41 Maxime Martin / Yann Clairay Ford GT Matech
16 22 Richard Westbrook / Peter Dumbreck Nissan GT-R
17 40 Bas Leinders / Ricardo Risatti Ford GT Matech

Stanislav Škrátek



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri