Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

FIA GT1 - San Luis - v Argentíne sa rozhodne

Saturday, 05. 11. 2011 - 19:21, Daniel Mandzi   

FIA GT1 - San Luis - v Argentíne sa rozhodne

Tímy a piloti sa už určite tešia na pretekanie okolo jazera Potrero de los Funes, okolo ktorého je celý okruh postavený. Skvelé miesto, ktoré bolo v kolotoči FIA GT už v roku 2008 a po ročnej prestávke aj minulý rok, ponúka dvanásť pravých a jedenásť ľavých zákrut v horskom prostredí. Kôli bezpečnosti je okolo trate množstvo múru a tak okruh pripomína skôr mestký formát ako prírodný. Z mestskej atmosféry však všetkých určite vyruší pohľad na prírodné scenérie, ktoré ponúkajú hory a kopce v tomto prostredí. Okruh je postavený v nadmorskej výške približne 950 metrov nad morom a rozdiel medzi najnižším a najvyšším bodom je 50 výškových metrov.

sanluis003.jpg

O prvenstvo v sezóne stále bojuje niekoľko tímov. Prvý v priebežnom hodnotení je tím Young Driver AMR so ziskom 224 bodov, no ich autá si vezú do Argentíny hmotnosti navyše za úspechy v predchádzajúcich pretekoch. V jednom aute s posádkou Darren Turner a Stefan Mücke povezú navyše 55 kg záťaže a v druhom, v ktorom jazdí čech Tomáš Enge s Alexom Müllerom, povezú 30 kg záťaže. Druhý tím, ktorý ešte môže získať titul, je JR Motorsports so ziskom 216 bodov. Ich posádka Michael Krumm s Lucasom Luhrom povezú na palube 30 kg závažia a Peter Dumbreck s Richardom Westbrookom povezú 15 kg. Tretí tím v poradí je Hexis AMR so ziskom 195 bodov a štvrtý All-Inkl.com Münnich Motorsport so ziskom 182 bodov, o oba tímy sú z pohľadu nadchádzajúcich pretekov vo výhode, pretože nevezú žiadnu záťaž. Ostatné tímy v klasifikácii už na prvenstvo v šampionáte nemajú ani teoretickú šancu.

Situácia v klasifikácii pilotov je rovnako zaujímavá. Vedúca posádka Michael Krumm a Lucas Luhr majú 131 bodov a povezú 30 kg záťaže. Ich najbližší prenasledovatelia, ktorí na nich strácajú jedenásť bodov, síce povezú o 25 kg závažia viac, no posádka Darren Tuner a Stefan Mücke sa určite nevzdajú. Tretia posádka Markus Winkelhock s Marcom Bassengom a štvrtá Andrea Piccini s Christianom Hohenadelom nemajú v autách žiadnu záťaž, no od prvého ich už delí 30 bodov. Ešte o bod menej má dvojica Tomáš Enge a Alex Müller s 30 kg záťaže, aj preto je ich šanca na prvenstvo už minimálna. Už len teoretickú šancu má šiesty Maxime Martin so ziskom 98 bodov. Musel by však vyhrať v kvalifikačných aj v hlavných pretekoch a to má v aute 35 kg navyše.

bartels-bertolini-sanluis10-001.jpg

Diváci sa teda majú na čo tešiť. Na súboje sa určite tešia aj piloti a ich tímy a všetko toto môžeme sledovať aj na Slovensku a v Čechách. Prenosy z kvalifikačných a hlavných pretekov bude prenášať česko-slovenská motoristická stanica Sport5. Sledovať prenosy môžete aj na internete na kanáli GT1 TV. Kvalifikácia začína v sobotu 12.45 hod a kvalifikačné preteky 17.30 hod. V nedeľu sú na programe hlavné preteky o 17.30 hod.

Stanislav Škrátek



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri