Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Faggioli zopakoval víťazstvo v Dobšinej

Sunday, 21. 07. 2013 - 21:53, Martin Trenkler   

Faggioli zopakoval víťazstvo v Dobšinej

Úradujúci majster Európy, Talian Simone Faggioli, nenašiel premožiteľa na Dobšinskom kopci ani v tomto roku.

Napriek tomu, že v druhej jazde sa Faggiolimu už čerstvý traťový rekord, z dopoludňajšej prvej jazdy, atakovať nepodarilo, o celkové víťazstvo ho už nikto pripraviť nedokázal. Simone bol suverénne najrýchlejší aj v druhej súťažnej jazde (2:22,011s.) a v súčte časov z oboch jázd (4:43,909s.) vytvoril vlastnú ligu.

Tibor Szabosi;gh7p4078.jpg

Ani poradie na druhom mieste sa oproti vlaňajšku nezmenilo. Celkové druhé miesto si aj tentoraz odváža Miloš Beneš (Osella FA30). Oproti vlaňajšku sa však výrazne zrýchlil a pozíciu potvrdil druhým miestom aj oboch súťažných jazdách. Mikro súboj medzi starými rivalmi na monopostoch F3000 dnes vyhral Slovák Jaro Krajči. Český pilot Otakar Krámský mal problém na štarte prvej jazdy, ktorý ho stál cenné sekundy a tie už v druhej jazde nemal šancu dobehnúť. Rozhodne však treba povedať, že Jaro Krajči jazdil tento víkend vo fantastickej pohode, čo sa prejavilo na jeho opakovanom zlepšení osobného dobšinského rekordu a Krámskemu prakticky nedal šancu.

Pozornosť na seba priťahoval aj ďalší mikro súboj medzi najlepšími „plecháčmi". Tu sa po celý víkend medzi sebou o desatiny sekundy naťahovali Martin Koiš a Igor Drotár. Martinovi sa neustále vracali problémy s brzdami, čo trochu limitovalo jeho výkon, no nakoniec v konečnom súčte časov bol o tenučké štyri desatiny sekundy rýchlejší.

Tibor Szabosi;gh7p4494.jpg

Počas víkendu sme pozorne sledovali aj stále sa zlepšujúci výkon talentovaného Ďodiho Béreša. Tomu sa dopoludnia s novými gumami podarilo výrazne vylepšiť osobný dobšinský rekord. Popoludní však neprávne vsadil na iné (tvrdšie) pneumatiky, čo žiaľ jeho problém s nedotáčavosťou nevyriešilo. Skôr naopak. Ďodi sa v konečnom súčte časov ešte prepadol o tri miesta.

A hoci je zvykom písať skôr o víťazoch, než o porazených, tak dnes rozhodne za zmienku stojí výkon mladučkej Elišky Popovej (CZE). Menovkyňa slávnej Elišky Junkovej na svojom diétnom „škodováckom pickupe" dnes síce znova skončila posledná, no jej časy sa oproti včerajšku zlepšili asi o desať sekúnd. Navyše obe dnešné jazdy dokázala jazdiť vyrovnane v rozmedzí niekoľkých desatín sekundy! Veru, aj takto vášnivo krásny vie byť automobilový šport.

Celkové výsledky nájdete TU.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri