Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Dobšinský kopec: vyjadrenia jazdcov

Sunday, 21. 07. 2013 - 11:29, Martin Trenkler   

Dobšinský kopec: vyjadrenia jazdcov

Skrátený prepis z tlačovej konferencie po sobotňajších meraných tréningoch

Prítomní : Marcel Kollárik, riaditeľ pretekov, Boris Kubovič, zástupca riaditeľa pretekov, a piloti Simone Faggioli, Jaroslav Krajči, Miloš Beneš, Jozef Béreš ml., Martin Koiš, Vlastimil Majerčák.

lk-2013-jul20-dk-press-016.jpg

Marcel Kollárik
Priebeh prvého dňa hodnotím ako veľmi dobrý. Hneď v úvode prvej jazdy sme mali veľké znečistenie trate, ktoré sa nám však s nasadením maximálneho počtu ľudí podarilo rýchlo odstrániť. Ani úvod druhej tréningovej jazdy však nebol úplne bez problémov. Hneď v úvode nám na treťom stanovišti havaroval jeden z predjazdcov. Preteky sme okamžite prerušili a pretekár bol prevezený na vyšetrenie do nemocnici. Našťastie okrem pomliaždenín sa nič vážnejšie nepotvrdilo. V druhej jazde sme však ešte raz museli preteky prerušiť, keď kvôli požiaru mimo priestor trate sme umožňovali urýchlený prejazd požiarnych vozidiel. Aj napriek týmto prerušeniam sa nám však podarilo stihnúť predpokladaný časový harmonogram.

Boris Kubovič
Ľudia okolo tohto podujatia odviedli fantastickú prácu, čo bolo vidieť aj pri riešení dnešných problémov na trati. Aj preto môžeme dnešný deň hodnotiť veľmi pozitívne. Fungovala organizácia, mali sme krásnu divácku účasť s ktorej sme nadšení. Hlavné bolo, že ľudia boli spokojní, čo mám priamo z komunikácie s divákmi okolo trate. Tešíme sa, že nám vychádza aj náš úmysel spojiť kultúrne podujatia so športom a cez populárne kultúrne vystúpenia pritiahnuť pozornosť širokej verejnosti aj na preteky. Presunutie kultúrneho programu na námestie sa ukazuje tiež ako správna cesta. Ešte raz preto ďakujem všetkým, ktorí sa na organizácii podujatia podieľajú, za ich prácu a myslím si, že je naozaj profesionálne zvládnutá.

lk-2013-jul20-dk-press-015.jpg

Simone Faggioli
Dnes sme mali malý technický problém, ktorý dúfam dozajtra odstránime. Z trate mám veľmi dobrý pocit. To, čo sa nám podarilo vlani bolo výborné, ale dúfam, že zajtra sa nám podarí ešte o kúsok zlepšiť.

Jaroslav Krajči
Na pretekoch v Dobšinej sa cítim veľmi dobre. U mňa je to, oproti mojim súperom, trochu inak. Oni pretekajú preto, aby získali nejaké bodíky, no ja sa už jazdou iba zabávam. Jazdím preto uvoľnenejšie a možno aj to prinieslo tento výsledok, ktorý sa mi dnes podarilo vyjazdiť. V druhej jazde som na dobšinskom kopci zajazdil svoj doteraz najlepší čas, aký sa mi tu kedy podaril. Som preto spokojný, aj keď dúfam, že sa to zajtra ešte o niečo zlepší. Rezervu určite ešte cítim.

Miloš Beneš
S dnešným výsledkom som spokojný, pretože som už šesť týždňov nesedel v aute. Bola to taká malá spomienková slávnosť. Snažím sa preto ísť opatrne. Verím, že sa nám podarí nadviazať na vlaňajší výsledok, keď sa nám tu podarilo vyjazdiť celkové druhé miesto. Tento rok kvôli finančnej náročnosti sa sústreďujeme hlavne na český majstrák a preto si budem strážiť hlavne týchto súperov.

lk-2013-jul20-dk-press-020.jpg

Martin Koiš
Aj ja tento rok jazdím menej. Naposledy na Jahodnej, čo je tiež mesiac a pol. Navyše som tam mal búračku a krátko na to som znova havaroval na testoch, takže je to teraz o znovu získavaní nejakého sebavedomia. Auto znova potrebujem dostať do ruky. Nebolo síce až také zlé, keďže som hneď nadviazal na časy, ktoré som tu jazdil vlani. Akurát v druhej jazde som mal nejaký problém s brzdami a nemohol som sa plne koncentrovať na jazdu. Určite vo svojej jazde preto ešte vidím nejakú rezervu, akurát ťažko sa mi odhaduje. Rozhodne sú tam ešte miesta, kde sa môžem zlepšiť.

Vlastimil Majerčák
Máme dobre rozbehnutú sezónu v ktorej sa nám darí a tieto výsledky sa nám podarilo pretaviť aj na kopce. Máme dobre pripravené auto, zvolili sme správne pneumatiky a k tomu pomohol kúsok zdravého sebavedomia, vďaka čomu sa nám náš čas podarilo stiahnuť pod tri minúty. Organizátorské starosti sa nám tiež úspešne podarilo zahodiť za hlavu a dnes sa už naplno sústrediť iba na jazdu. Mal som z dnešnej jazdy naozaj dobrý pocit.

Jozef Béreš ml.
Z našim autom je to neustály boj. Dali sme do neho nový diferenciál. Auto je známe tým, že je nedotáčavé, má krátky ráz, dvíha predok. Napriek tomu som však práve toto auto veľmi chcel. Venujeme mu množstvo času, aby toto staré auto bolo konkurencieschopné dnešným autám. Nový diferenciál, ktorý sme mu vymysleli, autu evidentne pomohol. Stále je to však zábavné. Viacej sa šmýka. Mne sa však takáto jazda páči a myslím si, že aj divákom. Mojou srdcovkou pre ktorú žijem je rely. Kopce sú pre mňa relaxom na ktorý sa naozaj teším. Tréning sme jazdili na starých gumách, ktoré sme použili už na Jahodnej. Keď sa však po prvej jazde začalo na predných gumách objavovať plátno, tak sme ich prezuli dozadu a teraz sú už aj tie na plátne. Zajtra preto obujeme nové gumy. Naša rezerva bude v tom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri