Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Faggioli v Rakúsku najrýchlejším

Saturday, 05. 05. 2012 - 00:20, Zdenka Frývaldská   

Faggioli v Rakúsku najrýchlejším

U našich západných susedov sa počas posledného aprílového víkendu jazdilo v poradí druhé podujatie Majstrovstiev Európy v pretekoch automobilov do vrchu. Jeho víťazom sa stal Talian Faggioli.

 

Tibor Szabosi;co8c2777-3.jpg

Počas rovnakého víkendu ako sa uskutočnila aj Thermica rally Lužické hory, sa v Rakúsku začala vrchárska sezóna. Nádherné slnečné počasie sprevádzalo viac ako 200 jazdcov 40. Internationale Rechbergrennen 2012 pri súboji s traťou dlhou 5050 metrov a samozrejme aj pri súboji s časom. Preteky boli zaradené okrem FIA ME aj do FIA šampionátu historických automobilov, FIA CEZ Historických automobilov, Českých a Rakúskych Majstrovstiev v PAV a aj historikov.

Tibor Szabosi;co8c2745.jpg

Ako to na európskom šampionáte býva, časový harmonogram pozostával z jedného tréningového a jedného súťažného dňa. Už zo začiatku bolo vidieť, že na trati si najlepšie vedia poradiť vozidlá Osella FA30. Práve to najrýchlejšie z nich riadil 33 ročný taliansky pretekár Simone Faggioli, ktorý už na mnohých pretekoch drží traťové rekordy. Svojim súperom ani tentoraz nedal šancu a zvíťazil s obrovským náskokom až 16 sekúnd. Na druhom mieste za ním dorazil Fausto Bormolini (Reynard K02) a na treťom Miloš Beneš (Osella FA30). Medzi plechovými automobilmi skupiny E1 bol tým najrýchlejším Hanspeter Laber na Ford Gabat Cosworth, ktorý dokázal predbehnúť aj jazdca ako Michael Behnke na formulovom stroji Osella PA20 alebo známeho Felixa Pailera na Lancia Delta Integrale.

Tibor Szabosi;co8c2838-3.jpg

Medzi historickými vozidlami si mohli diváci na trati prezrieť už menejvídané automobily ako Audi S1, Opel Kadett C Coupé či Benke Condor. Najlepšie časy však napokon s pekným náskokom 10 sekúnd zajazdil Uberto Bonucci na Oselle PA9/90. Medzi pretekármi sa nachádzal aj jeden slovenský zástupca, ktorým bol Jaroslav Baránek. Na svojom Ferrari Dino 308 GT4 vyhral v triede C3 nad 2000 ccm.
Nasledujúce podujatie Majstrovstiev Európy v PAV sa uskutoční už počas ďalšieho víkendu, v dátume 11.- 12.5. v Španielsku.


zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri