Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

F1 na Slovensku naďalej platená

Thursday, 12. 05. 2016 - 08:56, Ľuboš Kašický   

F1 na Slovensku naďalej platená

V Brne predstavili realizačný tím TV prenosov F1 na staniciach Sport1 a Sport2.

Po rokoch popularizácie F1 na neplatených kanáloch prešla kráľovská disciplína na inú stratégiu a prenosy sú v posledných rokoch vysielaná na platených kanáloch. Najprv si to vyskúšali v bohatom Anglicku, kde po rokoch vysielania na voľných frekvenciách ITV a BBC ohlásili platené prenosy. Briti sa však vzbúrili a nakoniec bol z toho kompromis, keď celý šampionát vysielala platená televízia a verejnoprávna BBC v priamom prenose vysielal iba asi polovici pretekov a zvyšok v skrátených záznamoch. Aj tam sa však nakoniec neplatená F1 skončila a vysiela sa už iba na platenom Sky Sport.

tv79.jpg

U nás do roku 2014 vysielal F1 TV Markíza. Od roku 2015 získala trojročnú zmluvu na vysielanie prenosov F1 na území Slovenska a Česká spoločnosť AMC Networks International, ktorá nám F1 prináša svojich staniciach Sport1 a Sport2. Štúdio má v Budapešti kam dochádza realizačný tím moderátorov. Ten pre slovenský okruh tvoria Števo Eisele a dvojica pretekárov Josef Král a Štofi Rosina, ktorí sa príležitostne striedajú. Na českej strane moderuje Tomáš Richtr za pomoci Jana Charourza.

tv23.jpg

Do druhého z troch rokov vyštartovala oficiálne televízia na okruhu v Brne, kde predstavila realizačný tím a umožnila novinárom píšucim o formule jeden vyskúšať si, ako sa jazdí na superrýchlych autách Ferrari, McLaren, Audi, či Lamborghini.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri