Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ferrari: F1 si musí udržať európske veľké ceny

Sunday, 15. 01. 2012 - 13:19, Eva Rihová   

Ferrari: F1 si musí udržať európske veľké ceny

Šéfovia F1 by mali spraviť všetko preto, aby sa zabezpečilo, že historické európske veľké ceny zotrvajú v kalendári F1 aj v období, kedy sa šamionát F1 stále viac a viac rozširuje po celom svete. Takéto je stanovisko podpredsedu Ferrari, Piera Ferrari,  jediného žijúceho syna slávneho zakladateľa talianskej značky, Enza.

Piero Ferrari, ktorý svojou prítomnosťou poctil akciu Wrooom 2012 v  talianskom lyžiarskom stredisku Madonna di Campiglio tento piatok, sa vyjadril, že zatiaľ čo F1 siaha po nových a nových miestach, cíti za nevyhnutné, aby sa európske zastávky nevytratili z nasledujúcich sezón. "Pociťujeme F1 ako celosvetový šampionát, a preto je prirodzené mať veľké ceny aj mimo Európy. Čo však ľutujem je strata tak dôležitých veľkých cien ako je Veľká cena Francúzska a ak stratíme ďalšie GP ako je táto, bude to obrovská smola. Nie som zástancom obmedzeného počtu európskych veľkých cien. Pre nás, Silverstone sú významné preteky, ako Monza a Spa, na ktorých každý rok sledujeme úžasné boje, a tak dúfam, že ich nestratíme."

magny-2011.jpg

Ferrari rovnako zľahčuje domnienky o extra tlaku na F1 tím v boji o zisk titulu v nadchádzajúcej sezóne z dôvodu celosvetovej finančnej krízy, ktorá by mohla mať dopad na predaj cestných automobilov značky Ferrari. " Osobne nevidím žiadne priame spojenie medzi počtom víťazstiev, resp. šampionátom F1 a predajom našich áut. Normálne predávame autá, nemá to žiadnu súvislosť. Ferrari má dva záujmy-  jedným je titul v F1 a druhým výroba úspešných a ziskových GT automobilov. Pre mňa tu nie je spojenie, očakávam od ďalšej F1 sezóny lepšie výsledky ako v roku 2011 - pretekáme, aby sme víťazili, nie len preto, aby sme boli v štartovom poli. To je moje prianie. Pre cestné automobily Ferrari je síce finančná kríza, no v ostatných krajinám, myslím môžme v roku 2012 prosperovať." zakončil Piero Ferrari.

11385.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri