Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Lauda: Raikkonen dostane znova zo seba to najlepšie len v mimoriadnom aute

Thursday, 19. 01. 2012 - 15:05, Eva Rihová   

Lauda: Raikkonen dostane znova zo seba to najlepšie len v mimoriadnom aute

Stanovisko bývalého majstra sveta F1 Nikiho Laudu, ktorý otvorene víta návrat fínskeho icemana Kimiho Raikkonena, hovorí jasne o tom, že jeho návrat k skutočnému potenciálu, a teda ku kvalitným výkonom bude však veľmi závislý na tom, čo za monopost dostane do svojich rúk." Je to výborná správa, že sa vracia. Kimi je neobyčajná osobnosť, ktorá bude vzbudzovať obrovskú pozornosť a záujem tak zo strany médii ako aj zo strany fanúšikov. Je to dobrý krok od Renaultu, či Lotusu, čo je súčasný názov tímu. Bude však veľmi záležať na tom, aký materiál mu tím poskytne, pretože on zažiari len v mimoriadnom aute."

800px-kimi-raikkonen-2007-belgium.jpg

Lauda však naďalej vidí ako hlavného favorita Sebastiana Vettela a ak ho ostatní jazdci budú chcieť v nadchádzajúcej sezóne porážať, budú musieť čeliť neľahkej úlohe. " Sebastian získal veľkú sebadôveru minulý rok a taktiež prestal robiť chyby. Opäť bude on tou nasadenou latkou a kto sa pokúsi zdolať ho, musí sa bezvýhradne spoľahnúť na perfektný monopost. Ohľadom predikcii na rok 2012, Lauda dodáva: "Momentálne nikto netuší ako sa bude dariť tímom, avšak logicky vyplýva, že Red Bull bude aj naďalej na čele, pretože musia upraviť jedine výfuk a difúzor. Stratu prítlaku získajú spať aerodynamickými vylepšeniami. Otázkou ostáva, kto nájde najšikovnejšie riešenia. Kto mal dobré auto v minulom roku, zostane i v tejto sezóne vo výhode."

"Stajňa Red Bull mala v sezóne 2011 výnimočné auto, a tak im stačí len ďalší vývoj, zatiaľ čo taký Mercedes musí postaviť nové auto úplne od základu a tu práve vzníká riziko, že sa vyberú nesprávnym smerom, hoci zamestnali známych technikov. To isté platí aj pre Ferrari. Je rozdiel stavať a následne sa zlepšovať na solídnych základoch ako ísť úplne od nuly. Musíme si však počkať na prvé predsezónne testy. "



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri