Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Elektromobil i-MiEV na letisku Narita

Saturday, 18. 12. 2010 - 18:13, Ivan Václavík   

Elektromobil i-MiEV na letisku Narita

Spoločnosť Mitsubishi Motors Corporation oznámila, že od 15. decembra 2010 do 14. januára 2011 vystaví svoj elektromobil Mitsubishi i-MiEV na tokijskom letisku Narita s cieľom popularizovať vozidlá na elektrický pohon.
Na letisku sú vystavené dve takéto vozidlá: jedno v terminále 1, v odletovej hale severného krídla, a druhé v odletovej hale terminálu 2.

Elektromobil Mitsubishi i-MiEV, ktorý je stelesnením japonskej technologickej hrdosti ohľaduplnej voči životnému prostrediu, bude mať svoju výstavnú zónu uprostred odletových hál tak, aby sa s ním mohli oboznámiť všetci cestujúci, ktorí využijú letisko v období vianočných sviatkov a na nový rok. Paralelne s vystavením vozidiel na elektrický pohon sú rozmiestnené aj obrazovky, na ktorých je premietané video z celého sveta bezprostredne súvisiace so samotným Mitsubishi i-MiEV.

mitsubi-miev-airportg.jpg

Tokijské letisko Narita sa usiluje o to, aby bolo ohľaduplné voči životnému prostrediu - tzv. „eco airport" a už spustilo celý rad iniciatív, napríklad inštaláciu solárnych energetických systémov ako zdroja energie. Súčasťou tejto ekologickej iniciatívy je aj používanie elektromobilov Mitsubishi i-MiEV, určených na interné využitie na letisku s cieľom znížiť znečistenie ovzdušia.

V súčasnosti predáva Mitsubishi svoj elektromobil i-MiEV v Japonsku, Hong Kongu, Austrálii a od decembra 2010 postupne rozbieha aj predaj na jednotlivých európskych trhoch.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri