Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Toyota je najúspešnejšou značkou na svete

Sunday, 19. 12. 2010 - 16:12, Ivan Václavík   

Toyota je najúspešnejšou značkou na svete

V prvej desiatke hodnotenia o najúspešnejšiu značku má Toyota v jednotlivých kategóriách 8 modelov a stala sa tak s veľkým náskokom najúspešnejšou značkou v hodnotení TÜV Report 2011. Najspoľahlivejším automobilom vo svojej triede je hybridná Toyota Prius.

toyprius-2-geng.jpg

Zverejnená správa Auto Bild TÜV Report 2011 uvádza, že priekopník hybridnej technológie získal za najmenej nedostatkov prvé miesto v kategórii dvoj- až trojročných vozidiel. Nedostatky boli zistili len pri 2,2 % všetkých vozidiel, kontrolovaných v rámci hlavnej prehliadky.

Vyhodnotenie zhruba ôsmich miliónov hlavných prehliadok v priebehu uplynulých dvanástich mesiacov prostredníctvom TÜV je ďalším dôkazom spoľahlivosti Toyoty Prius, a to vrátane všetkých komponentov hybridného pohonu. Tento výsledok je v markantnom kontraste s bublinou, ktorú okolo Priusov vytvorili v USA.

toy-auris-2007g.jpg

Hneď za Priusom nasleduje v kategórii dvoj- až trojročných vozidiel Toyota Auris s percentom nedostatkov iba 2,3 %.
Tak ako Prius ani Auris v žiadnej z kontrolovaných kategórií nepripustil žiadnu podstatnú slabinu v súvislosti s podvozkom, osvetlením, brzdami, či šetrnosťou k životnému prostrediu a obe vozidlá skončili podstatne lepšie, než je priemer, ktorý sa pohybuje okolo 5,5 %.

toycorolla-versog.jpg

Pozitívne konštatovanie platí tiež pre model Corolla Verso, ktorý po svojom prvom mieste v kategórii dvoj- až trojročných v TÜV Reporte 2009 teraz opätovne zaznamenal prvenstvo v kategórii. S kvótou nedostatkov 4,2 % mieri na rozdelené prvé miesto medzi štvor- až päťročnými modelmi. Úctyhodná štvrtá pozícia prináleží Toyote Avensis (5,0 %). Priemerná kvóta nedostatkov v tejto kategórii je pritom až 10,4 %.

toyavensis-2007g.jpg

Aj staršie modely Avensis sú nadpriemerne spoľahlivé: TÜV zistil nedostatky u šesť- až sedemročných vozidlách tohto modelu strednej triedy pri 7,6 % kontrolovaných modelov. Tento výsledok zodpovedá piatemu miestu. Hneď za Avensisom je na šiestom mieste RAV4 (7,8 %), Corolla s 9 % je ôsma.

Úspešnosť Toyoty v TÜV Reporte 2011 pokračuje aj v prípade starších vozidiel: pri osem- až deväťročných modeloch dosahuje RAV4 kvótu 10,2 %, čo znamená tretie miesto pred Yarisom s 12,7 %. Do prvej desiatky sa zaradila i Corolla so 14,4 % a Avensis so 14,5 %. Priemerná kvóta nedostatkov v tejto kategórii predstavuje 21,4 %.
RAV4 medzi desať- až jedenásťročnými vozidlami dosahuje 10,5 % (2. miesto), pričom medzi najlepších sedem modelov sa zaradili ešte Yaris (13,9 %), Corolla (14,9 %) a Avensis (16,6 %). Všetky sú pod priemerom v tejto kategórii, ktorý je 26,0 %.

toyota-znak-g-2.jpg

Každoročne uskutočňovaná a v spolupráci s odborným časopisom Auto Bild zverejňovaná správa TÜV podáva úplný prehľad o dlhodobej kvalite a životnosti vozidiel a slúži tak ako dôležitá orientačná pomôcka pre kupujúcich - či už ide o nové alebo ojazdené vozidla. Vynikajúci úspech rôznych modelov japonskej značky Toyota vo všetkých skúmaných kategóriách - dovedna 17 umiestnení v prvej desiatke - odráža vysokú spoľahlivosť áut tohto výrobcu a jednoznačne potvrdzuje nárok Toyoty na vedúce postavenie z hľadiska kvality jej vozidiel.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri