Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Elektromobil BMW príde z Lipska

Wednesday, 10. 11. 2010 - 22:45, Ivan Václavík   

Elektromobil BMW príde z Lipska

BMW Group rozširuje svoju továreň v Lipsku s cieľom pretransformovať ju na prvú lokalitu v Nemecku, pripravenú zvládnuť veľké objemy výroby elektrických automobilov s nulovými emisiami. V období do roka 2013 sa do továrne investuje približne 400 miliónov eur: na nové budovy a stroje, ktoré budú vyrábať vozidlo Megacity Vehicle (MCV). V rámci tohto procesu vznikne približne 800 nových pracovných miest.

Výrobou Mega City Vehicle v Nemecku potvrdí BMW Group jasné zameranie Nemecka ako krajiny so špičkovou technologickou úrovňou. Prvé elektrické vozidlo je zámerne postavené pre mestské oblasti. Bude to celosvetovo prvé veľkosériovo produkované vozidlo, ktorého priestor pre posádku bude vyrobený z plastu, vystuženého uhlíkovými vláknami, keďže nižšia hmotnosť znamená dlhší dojazd.

BMW Group a spoločnosť SGL Group v rámci partnerstva preinvestujú približne 530 miliónov eur v projekte výroby uhlíkových vlákien. Továreň BMW v Dingolfingu bude vyrábať dôležité komponenty pohonného systému a podvozka.

BMW ActiveE - elektrický automobil postavený na báze BMW radu 1 Coupé, zíde z výrobnej linky už začiatkom roku 2011. Toto vozidlo predstavuje po MINI E druhý krok BMW Group smerom k začiatku sériovej výroby elektrických vozidiel s nulovými emisiami. Poznatky, získané s MINI E a BMW ActiveE, sa priamo zužitkujú pri produkčnom vývoji MCV. To znamená, že počnúc rokom 2011 sa Lipsko stane centrom odbornosti v oblasti výroby elektrických vozidiel v rámci celosvetovej siete BMW Group.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri