Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Dlho očakávaný Golf prichádza

Monday, 28. 02. 2011 - 21:24, Ivan Václavík   

Dlho očakávaný Golf prichádza

Na 81. ročníku medzinárodného autosalónu Geneva 2011 absolvuje svetovú premiéru aj očakávaný nový Golf Cabriolet. Štvormiestny kabriolet má inovatívnu látkovú strechu, ktorá sa otvorí pomocou elektro-hydraulického systému za 9,5 sekundy.

vw-golf-cabrio14.jpg

Dizajn nového Volkswagenu vychádza z jeho trojdverového príbuzného, vyznačuje sa však vysokou samostatnosťou: má novú zadnú časť, ploché strešné línie a strmý sklon rámov čelného skla. Obzvlášť dynamicky pôsobí, ak je toto cabrio s voliteľnými bi-xenónovými svetlometmi (na objednávku). Sériovo má kabriolet zadné LED svetlá v štýle GTI.
O komfort a bezpečnosť pri prevrátení vozidla sa postará automatická ochrana pasažierov: predné a bočné hlavové airbagy, kolenný airbag na strane vodiča a stabilizačný systém ESP.

vw-golf-cabrio16.jpg

Nový Golf patrí k najtichším kabrioletom. K tomu prispela nová, špecificky optimalizovaná látková strecha. Táto je už sériovo plne automatická a otvorí sa mimoriadne rýchlo. Otváranie i zatváranie funguje aj počas jazdy do rýchlosti 30 km/h.

vw-golf-cabrio14.jpg

V kabriolete bude na výber šesť turbomotorov s priamym vstrekovaním paliva. Výkonové spektrom sa pohybuje od 77 kW (105 k) po 155 kW (210 k). Štyri benzínové motory TSI a dieselový TDI sú kombinovateľné s dvojspojkovou automatickou prevodovkou DSG a tri z nich s úspornou technológiou BlueMotion. Že nový Golf Cabrio využíva pohonné látky efektívne, dokazuje vznetový motor 1.6 TDI BlueMotion Technology s výkonom 105 k: spotrebuje iba 4,4 l/100 km a vyprodukuje len 117 g/km emisii CO2.

vw-golf-cabrio34.jpg

Predpokladané uvedenie Golfu Cabriolet na slovenský trh je začiatok roku 2012.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri