Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Dakar 2011: Luca Manca pripravený, David Frétigné s otáznikom

Wednesday, 24. 11. 2010 - 08:00, Michal Kostka   

Dakar 2011: Luca Manca pripravený, David Frétigné s otáznikom

Meno Luca Manca bolo po Dakare skloňované najmä kvôli dvom udalostiam. Prvou bola jeho nezištná pomoc Marcovi Comovi, keď mu poskytol svoje zadné koleso a to v čase, keď mal šancu útočiť na najvyššie pozície. Tou druhou bola hrozivá havária v šiestej etape, po ktorej visel jeho život na vlásku.

Po mesačnej hospitalizácii sa Luca Manca vrátil do Talianska, kde sa začala fáza intenzívnej rehabilitácie. Po desiatich mesiacoch od dramatického okamihu je pripravený vrátiť sa. „Som na 100% v poriadku, teším sa na návrat. Fyzicky som na Dakar pripravený," povedal Manca pre taliansky portál MotoCorse. Na Dakare 2011 bude štartovať s novou KTM 450, opäť ako súkromník.

Luca Manca;

David Frétigné sa v lekárskej starostlivosti ocitol po havárii na Marockej rally, v októbri tohto roku. Šesť zlomených rebier a dva pomliaždené stavce si vyžiadali dlhší pobyt na lôžku. Z neho sa skúsený Francúz postavil až po mesiaci. „Bolo mi povedané, že môžem začať s rehabilitáciou v bazéne," hovorí Frétigné. „Rebrá sú v poriadku, stavec D6 však stále nie je úplne doliečený."

David Frétigné;

Dlhodobá nečinnosť sa prejavila úbytkom svalovej hmoty. „Musím spevniť svalstvo skôr ako sa rozhodnem či pôjdem na Dakar, čoskoro začnem s kardio tréningom. Nebude to jednoduché, ale nezúfam si. Ešte je skoro povedať, čo bude..." uzatvára Frétigné.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri