Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Quinn Cody novou posilou Team Honda Europe

Tuesday, 23. 11. 2010 - 21:34, Michal Kostka   

Quinn Cody novou posilou Team Honda Europe

V októbri absolvoval Team Honda Europe náročné testovanie v Tunisku. Cieľom bolo pripraviť sa na nadchádzajúci Dakar 2011, spoznať sa s novými členmi tímu a tiež modifikovanými motocyklami. Výsledky testov boli hodnotené pozitívne, intenzívnym jazdením sa podarilo dosiahnuť optimálne nastavenie pre každého jazdca medzinárodného tímu.

Tímovou jednotkou bude nová posila zo zámoria, Quinn Cody. V tomto roku triumfoval na viacerých domácich púštnych súťažiach. Ako prvý v histórii zvíťazil sólo jazdou na súťaži Vegas to Reno. Trať dlhú 533 míľ (857 km) prekonal za 9 hodín a 21 minút. Ešte predtým dokázal spolu s tímovým kolegom Kendallom Normanom poraziť všetkých súperov na Baja 500 a koncom novembra si to zopakovali na legendárnej Baja 1000. Úspechy zbieral aj na starom kontinente, v roku 2005 bol bronzový na Medzinárodnej šesťdňovej na Slovensku, v 2008 bol zas jedným z tridsiatich piatich, z pôvodne 1500 jazdcov, ktorí úspešne dokončili Erzberg Rodeo.

Quinn Cody;

Všetky veľké úspechy dosiahol s motocyklami Honda a je pochopiteľné, že pri svojom dakarskom debute siahol po osvedčenej značke. Tridsaťštyri ročný jazdec sa do Južnej Ameriky vydá pod dohľadom tímového manažéra Johnnyho Campbella. Campbell je človek nadmieru povolaný, hoci sa Dakaru zúčastnil len raz. V roku 2001 vybojoval vynikajúce ôsme miesto, samozrejme na Honde. Skúsenosti, dravosť a zdravé sebavedomie naznačujú, že Quinn Cody si nejde na Dakar len zajazdiť.

Quinn Cody: „Som nesmierne vzrušený možnosťou štartovať na Dakare, sníval som o tom už dávno, Vďaka aktuálnym zmenám v technických predpisoch práve teraz nastal ten správny čas ukázať čo s Hondou CRF 450 X dokážeme."

Johnny Campbell: „Návrat na Dakar som plánoval odkedy som založil svoj tím JCR/Honda. Mám absolútnu dôveru v Quinna, má dostatočnú rýchlosť aj výdrž a k tomu nezastaviteľný závodný stroj. Kľúčom k úspechu bude navigácia a správne stratégia, my sme odhodlaní ukázať to najlepšie."

Mirjam Pol;

Po tretí raz sa s Hondou na Dakar vydá Holanďanka Mirjam Pol. Domáci fanúšikovia si mohli jej príbehy z Dakaru a najmä jej jazdu vychutnať na tradičnom súťažnom stretnutí dakarských účastníkov vo Valkenswaarde. S Hondou CRF 250 X, ľahšou verziou dakarskej motorky, vyhrala obe rozjazdy a postúpila do finále. V ňom obsadila tretie miesto.

Mirjam Pol: „S novým súťažným kitom je motorka lepšie ovládateľná a o šesť kilogramov ľahšia. Po dlhom dni v sedle, keď dvadsať krát zapadnete či spadnete a musíte motorku postaviť späť na kolesá, je to o 120 kíl menej, čo musíte zdvihnúť."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri