Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Christian Califano: „Život nie je len o rugby.“

Saturday, 18. 12. 2010 - 12:00, Michal Kostka   

Christian Califano: „Život nie je len o rugby.“

Bývalý francúzsky reprezentant v rugby Christian Califano mal v úmysle prestup do kategórie automobilov. Jeho plán sa o rok odkladá, do Južnej Ameriky opäť mieri s motocyklom a a priateľmi z tímu KTM Red Bull, medzi ktorými nechýba úradujúci šampión Cyril Despres.

Unavený ale veselý. Taký bol Christian Califano v cieli svojho druhého Dakaru, po tom čo pri prvom pokuse odstúpil kvôli zraneniu. Na konci dakarského dobrodružstva si svoje posledné miesto cenil rovnako, ako keby bolo prvé. Jeho priateľ Cyril Despres, ktorý ho prijal do tímu, po tretí raz vyhral slávnu rally a Ruben Faria bol najrýchlejší v záverečnej etape. „Cestou späť do Buenos Aires sme boli ako malé deti. Je to jedna z mojich najkrajších spomienok, bol som ohromený tým čo som videl," spomína rodák z Toulon na svoje doteraz najväčšie dobrodružstvo.

AFP;Christian Califano

Po ňom mal nasledovať koniec jeho motocyklovej kariéry, nateraz sa však odkladá. „Je to Cyrilova chyba, to on ma zlákal skúsiť to znovu. S týmito chlapcami som pocítil skutočnú tímovú spoluprácu. Každý deň mi pripravili osobný brífing, kde mi vysvetlili čo mám počas etapy robiť. Dojalo ma, že sa o mňa tak starajú," spomína Califano a dodáva: „Dakar zmenil môj život. Ide o viac ako len o rugby."

Zdroj: ASO



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri