Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Africa Eco Race 2011: Biely štart s prekvapením

Sunday, 19. 12. 2010 - 22:17, Michal Kostka   

Africa Eco Race 2011: Biely štart s prekvapením

Dvadsať deväť vozidiel mali možnosť vidieť stovky divákov v belgickom meste Lommel blízko hraníc s Holandskom, kde si dali účastníci z týchto dvoch krajín zraz pred odchodom na súťaž Africa Eco Race 2011.

Desať dní pred štartom Africa Eco Race, najväčšej africkej rally roka, sa belgickí a holandskí súťažiaci zišli pri veľkej rozlúčke pred odchodom do horúcej Afriky. Na čiernom kontinente ich čaká výnimočná, šesť tisíc kilometrov dlhá rally vedúca Marokom, Mauretániou a Senegalom. Jazdecké aj navigačné schopnosti posádok budú preverené v dvanástich púštnych etapách, na konci ich 9. januára čaká legendárne Ružové jazero.

Marc VDS Racing Team;

V sobotu 18. decembra sa takmer tri desiatky posádok stretli pod zubatým slnkom. S deviatimi vozidlami v hlavnej súťaži a s rovnakým počtom v kategórii Raid, patrí belgicko-holandská zostava k najpočetnejším v tretej edícii Africa Eco Race. Chlad snehu v ktorom sa lúčili, čoskoro vymenia za horúci piesok. V ňom by bez šancí nemali byť Jacky Loomans (Nissan Navara), Noël Essers (MAN TGS) či Hubert Auriol, navigovaný belgickým priateľom Jean-Paul Forthommeom.

Marc VDS Racing Team;François Beguin, Stéphane Henrard

Čerešničkou na torte bolo potvrdenie účasti Stéphane Henrarda, ktorý sa na poslednú chvíľu rozhodol pre štart so svojou buggy.  „Som rád že po týždňoch intenzívnych jednaní môžem potvrdiť svoj návrat do Afriky," hovorí Henrard, ktorého bude navigovať François Beguin. „Trasa ktorú René Metge pripravil vyzerá veľmi dobre a nepochybne bude plná prekvapení. Štartová listina prezrádza kvalitné a vyrovnané obsadenie. Jean-Louis Schlesser je stále majstrom na scéne, ale aj my na súťaž vyrážame s vysokými ambíciami."

Zdroj: Africa Eco Race



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri