Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Cena Slovenska - preteky cestných automobilov a formúl na okruhu

Tuesday, 17. 08. 2010 - 14:49, T. Szabosi   

Cena Slovenska - preteky cestných automobilov a formúl na okruhu

Prestížne automobilové podujatie Cena Slovenska sa tento rok uskutoční po prvýkrát na profesionálnom pretekárskom okruhu Slovakia Ring, len 36 km od Bratislavy, v dňoch 20. až 22. augusta.

Podujatie nadväzuje na niekdajšiu slávu Ceny Slovenska, ktorej história sa prerušila pri 29. ročníku v roku 1989. Jej novodobú verziu spustili na piešťanskom letisku len v roku 2005. Tento rok, tak ako predtým, prebral záštitu nad podujatím prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič.

mg-9837.jpg

33. ročník tejto významnej motoristickej akcie prináša so sebou niekoľko noviniek, ktoré ju zaraďujú medzi najatraktívnejšie motoristické podujatia na Slovensku. Nový organizátor - okruh Slovakia Ring, zabezpečil každý aspekt podujatia na najvyššej kvalitatívnej úrovni.

Bude to teda prvýkrát, čo sa Cena Slovenska uskutoční na novom, modernom pretekárskom okruhu Slovakia Ring, ktorý patrí medzi najdlhšie v Európe, s dĺžkou 5,922 km.

mg-9840.jpg

Základné parametre okruhu:
- dĺžka dráhy: 5922 m
- šírka trate: 12 m
- šírka cieľovej roviny: 20 m
- prevýšenie trate: 6 m
- počet zákrut: 14 (z toho 7 vpravo a 7 vľavo)
- všetky preteky sa budú jazdiť v smere chodu hodinových ručičiek

 Tibor Szabosi;co8c0572-1.jpg

Tento ročník obohatia okrem Majstrovstiev Slovenskej republiky aj Majstrovstvá Českej republiky a Majstrovstvá Poľskej republiky. Zároveň sa predstaví aj EuroBOSS - seriál súkromných, starších monopostov F1, GP2, World Series by Renault (kategórie F3000) a amerických ChampCars.

 Tibor Szabosi;t2c0313.jpg

Sily na trati si zmerajú aj známe mená, napríklad Štefan Rosina, Jirko Malchárek, Dick Kvetňanský, či herec Tomáš Maštalír. Z najsilnejších áut, ktoré budete môcť obdivovať, spomeňme Mercedes a Audi DTM, Pagani Zonda, Ferrari F 430 GT3, Porsche 911 GT3 RSR, Audi DTM TTR.

Tibor Szabosi;t2c0316.jpg

Na svoje si prídu milovníci rýchlych áut, ale aj rodiny s deťmi. Okrem kvalitného športového zážitku návštevníkov určite poteší aj bohatý sprievodný program s množstvom atrakcií a zábavy. Môžete sa tešiť na koncerty sexi speváčky Lucie Olešovej, finalistu SuperStar Roba Šimka s kapelou Massriot, či formáciu Save The Cookie.

Tibor Szabosi;co8c0514-1.jpg

V adrenalínovej zóne si odvážlivci môžu vychutnať vyhliadkový let helikoptérou a jazdu obrneným transportérom, v relaxačnej zóne je pre dámy pripravené make-up poradenstvo a vizáž od spoločnosti AVON. Na deti čaká veľa atrakcií - spomeňme trampolínu, skákací hrad, či lezeckú stenu. Vyvrcholením podujatia bude šprint vozidiel nad dva litre a dva nedeľné preteky seriálu EuroBoss.

Tibor Szabosi;co8c9420.jpg

Kategórie jednotlivých pretekov:
Zóna strednej Európy
Majstrovstvá Slovenskej republiky
Majstrovstvá Českej republiky
Majstrovstvá Poľskej republiky (Kia Cee'd Lotos Cup)
EuroBOSS - seriál starších monopostov najvyšších tried
Národní formule 1400 (objem do 1400 cc)
Cestné automobily do 2000 cc
Cestné automobily nad 2000 cc
Cestné automobily do 1600 cc

Tibor Szabosi;co8c9298-2.jpg

Štartovná listina

www.slovakiaring.sk



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri