Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Úspešný víkend v Moste

Monday, 16. 08. 2010 - 15:26, T. Szabosi   

Úspešný víkend v Moste

Úspešný víkend má za sebou automobilová pretekárka Michaela Pešková, ktorá sa zúčastnila Medzinárodných pretekov automobilov na okruhu v českom Moste. Štartovala opäť na Ferrari F430, ale tento krát spolu s českými pretekármi Michaelom Vorbom a Hynkom Charousom v trojhodinových vytrvalostných pretekoch.

 Petr Frýba;fryb3995.jpg

Team MenX, za ktorý spomínaná trojica pretekárov štartovala, vybojoval v kvalifikácii štvrté miesto a zaistil si tak do pretekov štart z druhej rady. Preteky boli pre neutíchajúci dážď, ktorý sprevádzal celý pretekársky víkend, odštartované za Safety Carom. Michaela štartovala ako prvá. Avšak pol hodinu po odštartovaní pretekov, museli byť preteky prerušené pre silný dážď rozhodnutím riaditeľstva pretekov. Po reštartovaní pretekov prišla Michaela na výmenu do boxov na štvrtom mieste. Nasledoval po nej Hynek Charous, ktorý pozíciu udržal a umožnil Michaelovi Vorbovi, aby preteky dokončil s dostatočným náskokom pred teamom ARC Bratislava. Na treťom mieste sa umiestnila posádka bratov Mičánkovcov na Porsche GT3 RSR, ktorí štartovali v triede do 3500ccm. Posádka MenXu preto obsadila v triede nad 3500ccm tretie miesto a oslavovala druhé pódiové umiestnenie túto sezónu. „Napriek nie ideálnemu priebehu pretekov a škaredému počasiu sa mi jazdilo výborne. Auto pripravili chalani z MenXu perfektne, čo nám s Mišom a Hynkom umožnilo dosiahnuť druhé tohtoročné pódium." vyjadrila sa po pretekoch Michaela.

 Petr Frýba;fryb3540.jpg

Ďalšie podujatie seriálu Majstrovstiev Slovenska na okruhoch sa uskutoční na novom okruhu v Orechovej Potôni, kde Michaela bude štartovať v dvoch triedach. „Krátke preteky absolvujem na Ferrari v teame MenX. Zúčastním sa aj sobotňajších vytrvalostných pretekov spolu s poľskou pretekárkou Karolínou Lampel - Czapkou, kde štartujeme na automobile Renault Megane Trophy za team Katrex Karolina Autosport. Veľmi sa teším, pretože štartujem na dvoch skvelých autách, s výbornou poľskou pretekárkou a na krásnom domácom okruhu. Už mi zostáva len dúfať v divácku podporu automobilových fanúšikov, ktorých touto cestou srdečne pozývam 20.-22. augusta na Slovakiaring." dodala Miška na záver.

Petr Frýba;fryb5600.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri