Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Čambo mení triedu i skupinu

Tuesday, 04. 10. 2011 - 21:09, Daniel Mandzi   

Čambo mení triedu i skupinu

Päť rokov jazdenia počas ktorých získal štyri tituly Majstra Slovenska v triede N-2000 a tri tituly Vicemajstra v skupine N mu priniesli veľa skúseností a zážitkov. Na konci tejto sezóny sa rozhodol dať produkčným automobilom zbohom a vydať sa na boj v skupine tých najupravovanejších áut- E1. Reč je o zástupcovi Strong Racing Team, Bohumírovi Čambálikovi, alias Čambovi.

Tibor Szabosi;t2c2673.jpg

Keď Čambo prišiel minulý rok kvôli pár bodom o titul, bol rozhodnutý, že táto sezóna bude iná a dá do nej všetko. Že sa snaží byť tým najlepším bolo vidno od úvodných podujatí, na ktorých jazdil často ozaj na hrane. Na Jahodnej sa objavil jeho najväčší súper Vlado Hudy, no technika mu nedala šancu skúsiť Bratislavčana poraziť. Sezóna sa tak krátila, súperi neprichádzali a jeho náskok sa zvyšoval. Po niekoľkých ziskoch maximálneho počtu bodov mu patril titul v triede. Už v priebehu roka sa jeho Peugeot 306 S16 však objavil v inzercii. Čambo sa netajil tým, že plánuje zmenu, pretože jeho aktuálna trieda N-2000 sa vyprázdnila a nebolo s kým súperiť. Nikto však netušil o akú zmenu ide. Keď sa však v polovici septembra objavili na internete fotky nového Peugeota 207, prekvapenie bolo prezradené.

cambo-novydizajn.jpg

Keďže auto predtým jazdilo na okruhoch, ani kopce by mu nemali robiť problém. „Ide o Peugeot 207 AFR postavený firmou AUTO FELNER RACING. Jazdil na ňom Marián Rajnoha. Je to dvojliter, 16 V s hmotnosťou 900 kíl, výkonom 250 koní a krútiacim momentom 260 Nm. Šesťstupňová krátka prevodovka Hewland je samozrejmosťou. Auto stojí na podvozku od firmy HP Sporting, predné brzdy sú 8 piestikové K-Sport a zadné sériové. Obúvať bude sedemnásťpalcové pneumatiky značky Michelin", prezradil o ňom jeho nový majiteľ. V triede E1-2000 sa Čambo určite nestratí. Na poslednom podujatí sezóny, na Ostrej Lúke pri Zvolene, bol 207-čku vyskúšať a jeho časy boli výborné. Napriek tomu, že sa jednalo len o test práve zakúpeného auta, obsadil štvrté miesto a nemal to ďaleko k umiestneniu na stupňoch víťazov. „Cieľom na tomto podujatí bolo auto spoznať a vyskúšať. Myslím, že test dopadol skvele, auto mi sadlo. Už sa len musím naučiť, kde je hranica, ale to nejaký ten čas potrvá", povedal po absolvovaní prvého podujatia s týmto autom.

Tibor Szabosi;t2c0662-1.jpg

Už tento rok prebiehali v spomínanej triede veľké súboje medzi Kriškom na Škode Fabia, Mádym na Kii Ceed, Kolenom na kitovej Octavii či Ambrúzom na Opli Calibra, a tak Peugeot bude určite príjemným osviežením. Aké sú teda Čambove ciele do novej sezóny? „Budúca sezóna bude v znamení učiť sa, učiť sa, učiť sa. Musím si najprv zvyknúť na auto a keď sa pritrafí nejaký dobrý výsledok, budeme len radi."

Zdenka Tamášová



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri