Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

GMD Invest Rally Team úspešne na PAV Seat-Gamo Ostrá Lúka 2011

Sunday, 02. 10. 2011 - 20:46, Daniel Mandzi   

GMD Invest Rally Team úspešne na PAV Seat-Gamo Ostrá Lúka 2011

Uplynulý víkend 24. a 25. septembra sa náš team, GMD Invest RALLY TEAM zúčastnil ďalšieho z podujatí PAV pod názvom PAV SEAT-GAMO Ostrá Lúka 2011. Na štart súťaže sa postavilo 53 jazdcov a medzi nimi nechýbali ani Ľubo Eliáš s Mitsubishi Lancer EVO III a Tibor Šamo na Citroene Saxo.

Tibor Szabosi;co8c6901-3.jpg

V sobotu ráno privítalo jazdcov pekne chladné ráno s teplotou vzduchu 5° C. Počasie sa umúdrilo a po obe dni slnko vytvorilo príjemnú atmosféru. Atmosféra medzi jazdcami v servise bola v sobotu aj nedeľu skutočné výborná a to sa odzrkadlilo aj na časoch Ľuba Eliáša a Tibora Šama. Na síce krátkej no veľmi technickej trati nebolo ľahké si „nadhodiť" Lancer do zákrut tak, aby nedošlo k ujme na čase a taktiež k ujme na dizajne Mitsubishi Lancer EVO III.

Tibor Szabosi;co8c5992-4.jpg

Sám Ľubo potvrdil, že zákruty boli dosť krátke a musel spomaľovať nájazdy do jednotlivých zákrut, aby sa do nich s autom aj vošiel. Menší chaos v týme nastal v jednom z tréningov keď nebolo v nádrži dosť benzínu a nikto nevedel čo sa s autom deje. Problém sa však vyriešil a Ľubo mohol vyraziť do súťažných jázd. Hneď v prvej obsadil celkovo veľmi pekné 14. miesto a v triede E1+2000 to bolo tretie miesto za Jánom Liptákom na Subaru Impreza WRX STi na ktorého strácal necelú sekundu.

Tibor Szabosi;co8c6608-4.jpg

V druhej jazde však Ľubo zajazdil excelentný čas, keď sa na krátkej trati dokázal zrýchliť o takmer dve sekundy. Výsledkom druhej jazdy bol absolútne ôsmy čas a druhý čas v E1+2000. Sobotu tak Ľubo uzavrel na skvelom druhom mieste v skupine E1+2000 a to len o dve desatiny pred tretím Liptákom na Subaru Impreza WRX STi. Po sobotňajšej dráme prišla nedeľa plná očakávaní.

Tibor Szabosi;co8c5988-3.jpg

Súboje o desatiny sekundy pokračovali aj v nedeľu. Hneď v prvej jazde zajazdil Ľubo opäť skvelý 7. čas a rátalo sa tak opäť s druhým miestom, keďže špeciál Ford Focus Martina Koiša je podvozkovo aj výkonovo a niekde oveľa vyššie ako Mitsubishi Lancer EVO III Ľuba Eliáša. No stala sa menšia nepríjemnosť a v jednej zo zákrut na technickej trati Ostrá Lúka Ľubovi nevyšlo zaradenie rýchlostného stupňa čo ho aj stalo druhé miesto a tak sa posunul na 3. miesto v skupine E1+2000. Aj napriek tomu potešil svojimi divokými prejazdmi oči divákov a reprezentoval GMD Invest RALLY TEAM v tom najlepšom svetle.

Tibor Szabosi;co8c6387-2.jpg

Nastavenie tvrdšieho podvozku sa osvedčilo na PAV ako najlepšie a tento víkend slúžil aj ako príprava na najbližšie podujatie v seriály automobilových súťaži rally, ktoré sa uskutoční 13. - 15. 10. 2011 v Košiciach a bude tak aj domácim podujatím Ľuba Eliáša a GMD Invest RALLY TEAMU. Okrem Ľuba Eliáša reprezentoval GMD Invest RALLY TEAM aj Tibor Šamo, ktorý obsadil s súčte 1. a 2. jazdy v sobotu celkové 37. miesto a v nedeľu 32. miesto. Po oba dni vyhral triedu A1-1600.

Martin Kozák 

Tibor Szabosi;co8c5897-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri