Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Brazílske piatkové ticho pred búrkou

Friday, 11. 11. 2016 - 20:17, Ľuboš Kašický   

Brazílske piatkové ticho pred búrkou

Myšička Raikkonena a šou Alonsa v kresle číslo.2 boli najzaujímavejšie okamihy nudných voľných tréningov.

Tímy a piloti si na Interlagose poslušne plnili domáce úlohy. Hľadali nastavenia a skúšali pneumatiky. Počasie sa už upokojilo a dnes bolo okolo 30°C a vozovka mala cca 50°C. Zajtra sa však má počasie zasa zmeniť. Má sa ochladiť a možno aj poriadne zaprší.

p1-5.jpg

Podľa očakávania boli najrýchlejšie mercedesy za ktoré sa prekvapivo zasunuli obidva williamsy. Pre domáceho Felipe Massu je to pravdepodobne posledný štart na domácej pôde a tak sa snažil ukázať aspoň v tréningu, keď už v pretekoch takú šancu mať nebude.

p4-6.jpg

Rýchlosť a dobrý základ pre túto pokrútenú trať ukázali redbully, ktoré dnes figurujú na piatom a šiestom mieste. Odborná verejnosť ich však považuje dnes za jediných, ktorí by dokázali v nedeľu prelomiť hegemóniu mercedesov a prípadne aj zdramatizovať boj o titul medzi Hamiltonom a Rosbergom.

p3-6.jpg

Trochu bokom od čela stoja piloti Ferrari, ktorí si zvykajú udomácňovať sa v druhej polovici prvej desiatky. Červení sú stále viac nasiaknutí pocitom dekadencie a ústupu z pozícii. Kvalitných ľudí vyhádzali a prešli znova na svoj „italský spôsob" radenia a italsky sa tak vracajú do doby maranelského temna.

p5-fer.jpg

Na trati sa teda nič mimoriadne nedialo a preto divákov zabával šoumen Alonso. Španiel musel svoj mclaren odstaviť aj tento rok mimo trať a hľadal si kresielko, aby znova zapózoval a pobavil sociálne siete. Nakoniec sa mu to podarilo a vzniklo zasa niekoľko záberov, ktoré pobavia divákov.

p2-5.jpg

p7-mclaren-den-veteranov.jpg

Za najdramatickejšiu udalosť dnešného dňa azda možeme pokojne označiť myšičku Kimi Raikkonena, ktorý si to v závere dňa strihol pred Carlosom Sainzom v nájazde do depa a komisári si povedali, že to prešetria po tréningu. Radšej však nezisťujme, čo z toho bude, lebo možno zase by sme sa nestačili čudovať. Napokon veď nič také extra sa ani nestalo.

fp2-results-5.jpg

Sobotňajšia kvalifikácia štartuje o 17.00 nášho času a sledovať ju môžete na kanáloch Sport1 a RTL.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri