Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Sklamanie pre Massu a pole pre Hamiltona

Saturday, 12. 11. 2016 - 19:09, Ľuboš Kašický   

Sklamanie pre Massu a pole pre Hamiltona

Do zajtrajších predposledných pretekov sezóny F1 v Brazílii z prvého rady vyštartujú znova obidva mercedesy.

Oproti piatkovým tréningom sa podmienky na trati v sobotu diametrálne zmenili. Dnes celý deň mrholí, teplota vzduchu klesla asi o 12 stupňov a trať sa ochladila o takmer polovicu, na 27°C. Mercedesom však žiadna zmena neprekáža. Tie svoje dominantné postavenie potvrdili aj dnes a o pole position sa naťahovali iba Rosberg s Hamiltonom.

q-ham-pp-1.jpg

Angličan jazdí v závere sezóny v oveľa väčšej pohode a udržal si prevahu aj dnes, keď vyjazdil už 11-te pole v sezóne a celkovo 60-te! Rosberg odjazdil výborný čas a chvíľu sa zdalo, že Hamiltona znova predbehne a zaknihuje čistý brazílsky hetrik. Nakoniec mu však v cieli chýbalo mizerných 102 tisícin sekundy. „Bolo to tesné, no Lewis bol o kúsok rýchlejší," priznal neveľmi spokojný Nemec. „Moje kolo bolo dobré, ale nie tak dobré, aby stačilo na pole. Sezóna nám však už ukázala, že preteky nevyhráva vždy ten, kto stojí na pole a preto som pred zajtrajšími pretekmi optimista. Určite sa aj zajtra pokúsim vyhrať."

q-pole-stats.jpg

Trochu prekvapením je tretie miesto ferrari Kimiho Räikkonena. „Celú kvalifikáciu som sa trápil v druhom sektore. Moje kolo je vlastne priemerné, no ukázalo sa, že stačilo na tretie miesto. Mercedesy sú evidentne výrazne vpredu. Uvidíme, čo sa podarí vyjazdiť zajtra," zhodnotil stroho Fín. Zdá sa, že zmenené podmienky dnes evidentne sadli tímu Ferrari, ktorý zrazu dokázal držať rovný krok s redbullmi. Kimi, Max, Sebastian a Daniel sa tak zoradili tesne za sebou a otvárajú zaujímavé predpoklady pred zajtrajším štartom. Dopovedať však treba, že toto kvarteto svorne stráca na mercedesy viacej ako pol sekundy na kolo! Počasie však môže všetko dorovnať.

q-kimi-fer.jpg

Do prvej desiatky sa dnes prekvapivo dostal Romain Grosjean na svojom haase-ferrari a tiež Fernando Alosno s mclarenom-honda. Obaja však na úkor monopostov tímu Williams, keď Bottas skončil „až" jedenásty a sklamaný domáci odídenec Massa trinásty. Od siedmeho miesta po 15-te sú však všetci natlačení v jednej sekunde a aj tu to môže zajtra pekne iskriť.

q-massa.jpg

Celý tento týždeň sa nad Sao Paulom mení nestabilné počasie a prakticky každú noc prší. Dnes a vraj aj zajtra má však pršať aj počas dňa a to môže byť divoká karta do súboja pilotov mercedesu v boji o majstrovský titul. Ak sa predpovede naplnia, tak sa máme na čo tešiť. Štart veľkej ceny Brazílie je o 17.00 nášho času a sledovať priebeh môžete na kanáloch Sport2 (tento víkend bezplatne) a RTL.

q3-results-7.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri