Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Blíži sa štart maďarského šampionátu

Monday, 28. 03. 2011 - 22:27, Michal Kostka   

Blíži sa štart maďarského šampionátu

V prvej polovici apríla odštartuje ďalší ročník maďarského národného cross country rally šampionátu. Do novej sezóny vstupuje náš južný sused s novým generálnym partnerom majstrovstiev. Po spoločnostiach Brokernet a G4S prevzala štafetu medzinárodná skupina UNIQA. Maďarská scéna je kvalitná a dobre obsadená aj v rámci európskeho porovnania, čo jej pomohlo spojiť sa so silným partnerom. Sezóna 2011 má na programe sedem podujatí, z toho jedno v zahraničí:

1. súťaž: 8. - 10. apríl,  Aqua-Palace Cup,  Hajdúszoboszló
2. súťaž: 6. - 8. máj,  III. Admiral Rábaköz Cup,  Kapuvár
3. súťaž: 24. - 26. jún,  Baja Carpathia,  Rszezow, Poľsko
4. súťaž: 21. - 24. júl,  Prohun 500,  Gyula
5. súťaž: 25. - 28. august,  VIII. HunGarian Baja,  Budapest
6. súťaž: 23. - 25. september,  Qualisport Cup,  Nagykálló
7. súťaž: 28. - 30. október, Sandlander Cup,  Mezőhegyes

Michal Kostka;

Aqua-Palace Kupa
Attila Csató, organizátor prvého podujatia maďarských majstrovstiev sa rozhodol spríjemniť súťažiacim náročný víkend. „Rozmýšľali sme ako by sa dalo toto športové odvetvie spopularizovať. Charakteristika a tradícia nového hostiteľského mesta Hajdúszoboszló nás priviedla na myšlienku spojiť cross country s wellness."

V praxi to znamená, že po splnení si jazdeckých povinností budú mať súťažiaci, pochopiteľne tiež fanúšikovia, dosť času spoznávať mesto a vychutnávať jeho pôžitky. Termálne kúpele, tematické bazény, plavecký bazén či zábava vo vodnom parku, stačí si vybrať čo sa telu a duši žiada.

„Súťažiť sa bude vo vysokom tempe, vozidlá budú prakticky stále v pohybe. Súťaž tak bude napínavá a zaujímavá ako pre súťažiacich, tak aj pre divákov," uviedol organizátor.

Trať povedie po rýchlych poľných cestách a lúkach, čiastočne známych z minulého roka. Celková dĺžka rally je 646 kilometrov, z deviatich rýchlostných skúšok ich pripadlo šesť na sobotu a tri na nedeľu. Spolu s piatkovým prológ majú spolu 330 meraných kilometrov. Rovnakú trasu v plnej dĺžke absolvujú účastníci všetkých kategórií a tried (T1, T2, T3, TH, moto, quad).

Michal Kostka;

Sólyom Team
Tím pod vedením Olivéra Sólyoma sa opäť rozrastá. Po nedávno ohlásenej posile z Nemecka zalovil tentoraz tímový šéf v domácich vodách a do svojho zoskupenia získal aj zástupcu kategórie quadov.

Len nedávno oslávila Kitti Csete sladkých osemnásť, v apríli ju čaká vstup do sveta rally súťaží. Veľkú premiéru mala absolvovať už minulý rok na Prohun 500 v rodnej Gyule. To sa napokon z rôznych dôvodov nestalo a tak aspoň pomáhala pri organizácii rally a sledovala svojich budúcich súperov. Ďalšie mesiace venovala príprave na Aqua-Palace Kupa, kde istotne zúročí skúsenosti z off-roadu.

Kitti Csete: „Nad štartom v rally som už nejaký čas uvažovala. Zdá sa, že tento rok budem môcť absolvovať viac-menej celú sezónu. Podpora Sólyom Team-u mi veľmi pomôže vyhnúť sa niektorým ťažkostiam. Verím, že nás čaká dobrá sezóna."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri