Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Baja Poland 2012: To najlepšie z Európy

Saturday, 20. 10. 2012 - 10:00, Michal Kostka   

Baja Poland 2012: To najlepšie z Európy

Poľsko po druhý raz a ešte väčšie než predtým. Baja Poland bola najväčšou stredoeurópskou súťažou tohtoročnej sezóny, o čo sa v značnej miere pričinili účastníci Svetového pohára FIA. Hviezdy svetovej scény ako Schlesser, Al Mutaiwei či Hołowczyc však nechajme teraz bokom a pozrime sa na dianie v Zóne.

Michal Kostka;

To čo je v našich končinách len túžbou organizátorov motoristických podujatí, v Poľsku funguje vynikajúco. Vo vojenskom priestore Drawsko-Pomorskie, v oblasti kde nie je núdza o piesok ani o lesné cestičky, museli účastníci v sobotu zvládnuť až 333 ostrých kilometrov dvoch RS. Zapletal si zo svojej zbierky súťažných áut opäť vybral Hummer a nespravil zle. Z účastníkov Zóny mu nestačil kolega Małysz, ani dvojica nových Hiluxov pilotovaných Erikom Kordom či nováčikom Szymonom Rutom.

Michal Kostka;

Mimoriadne dobre vyšla druhá, 240-kilometrová RS Pawełovi Oleszczakovi jazdiacemu v skupine TH, ktorý sa umiestnil hneď za štvoricou menovaných. Naši Paška s Lakatošom sa v tejto skupine držali na treťom mieste. Medzi produkčnými vozmi sa darilo najmä domácim, Więcławek a Grzegorz Szwagrzyk boli nasledovaní českým Tomášem Kašpárkem. V dobrom nebude na súťaž spomínať Josef Pelc, po tvrdom dopade skončil v nemocnici so zlomenými stavcami.

Michal Kostka;

Z dvoch nedeľných RS jednu vyhral Zapletal, tú druhú premiérovo za volantom Toyoty Korda. Po druhom poľskom triumfe v sezóne sa Zapletal v predstihu stal istým víťazom Zóny v skupine T1. Nikto zo súperov nemal už ani teoretickú šancu ho predstihnúť. To v skupine T2 sa boj o titul naopak ešte viac vyostril. Na prvý pohľad pohodlný 35-bodový náskok Hořanského na Więcławka sa razom scvrkol na rozdiel jediného bodu. Záver sezóny mal byť napínavý.

Michal Kostka;

A platilo to aj pre skupinu TH, v ktorej si svoju dávku smoly na striedačku vybrali Paška aj Jakušev. Najprv mimo cesty zišiel náš reprezentant, v nasledujúcej RS ho napodobnil český kolega. Kým však slovenská posádka sa do cieľa dostala a body získala, česká, aj zásluhou nezvládnutej organizácie, odišla z Poľska naprázdno.

Michal Kostka;

Napriek, alebo práve kvôli, veľkej snahe organizátorov o čo najpompéznejšiu akciu, sa akoby mimo ich záujem ocitla súťaž quadov. Zaradené na konci súťažného poľa v piatok jazdili už za tmy, v sobotu zas kvôli jednej 93-kilometrovej RS museli absolvovať vyše 200 kilometrový presun tam a späť. Aj tu sme mali zástupcu, lepšie povedaná zástupkyňu. Sandra Ulrichová (Suzuki LT-Z 400) aj tentoraz sama bojovala proti súperom opačného pohlavia a bojovala so cťou, v cieli jej patrilo piate miesto. Víťazstvo bral Arkadiusz Bernat (Can-Am 450), druhý bol Paweł Deżakowski (Honda TRX 700).



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri