Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Baja Carpathia: Športovú krásu zatienila tragédia

Wednesday, 17. 10. 2012 - 15:30, Michal Kostka   

Baja Carpathia: Športovú krásu zatienila tragédia

Posledný deň školského roka bol úvodným dňom tretieho podniku Zóny. Poľská Baja Carpathia, vďaka vojenskému priestoru kde bolo pripravených 350 ostrých kilometrov, bola pekná, ale náročná súťaž. O jej nástrahách sa už počas prológu presvedčil jeden z favoritov, maďarský jazdec Erik Korda. Pár stoviek metrov po štarte jeho Nissan po dramatickom salte skončil na streche. Posádka zo strašidelnej nehody vyviazla bez vážnych zranení, prológ však bol zrušený.

Michal Kostka;

Víťaz prvých dvoch ročníkov Miroslav Zapletal (BMW X3 CC) bol najrýchlejší v oboch sobotných RS. Na druhom mieste sa usadil jeho tímový kolega Zdeněk Pořízek (H3 Evo II), tretí bol Károly Fazekas (BMW X5). Teploty vysoko nad 30 stupňov a náročný piesočný terén trápili posádky aj autá, zopár kandidátov na predné priečky nabralo desiatky minút straty. Najlepším z domácich bol piaty Adam Małysz, hneď za ním sa držal nováčik v CCR Marcin Łukaszewski.

Michal Kostka;

V skupine T2 zhasli nádeje Viktora Chytku aj Zbigniew Więcławka, do čela sa s pohodlným náskokom dostal Tomáš Hořanský (Toyota KDJ 120) pred Sándorom Sebestyénom (Toyota VDJ 200). V srdnatom boji vozov skupiny TH sa najviac darilo Pavlovi Jakuševovi (Nissan Patrol Evo), slovenská posádka Luboš Paška - Milan Lakatoš (VW Touareg) vinou technických problémov klesla na štvrtú priečku. Ešte menej šťastia mala druhá naša posádka v zložení Richard Špánik - Štefan Štvrtecký (Suzuki Jimny). S nepojazdným autom čakali na odťah dlhých 12 hodín, počas ktorých ich žrali komáre a morila horúčava.

Michal Kostka;

V súťaži quadov sa na prvú priečku po redukcii penalizácie na polovicu dostal domáci Łukasz Łaskawiec (Yamaha Raptor). Druhý bol český jazdec Tomáš Kubiena (Suzuki 1000), tretí Talian Graziano Scandola (Can-Am Renegade). Jediný slovenský zástupca Rudolf Sajan (E-ATV 990) súťaž nedokončil, zastavila ho rozsypaná prevodovka. K dramatickej udalosti došlo v druhej RS, keď Łukaszovi Lewymu počas jazdy vzplanula štvorkolka. Jazdec skončil s popáleninami v nemocnici, zo štvorkolky zostalo len pár obhorených trubiek.

Michal Kostka;Andrea Brunod

Žiaľ, Baja Carpathia mala tragickú dohru. Počas prvej nedeľnej RS, na 66. kilometri havaroval taliansky jazdec Andrea Brunod. Napriek snahe zdravotníkov sa 41-ročného jazdca nepodarilo zachrániť. Súťaž bola následne predčasne ukončená.

Fotogaléria Baja Carpathia Master Race 4x4



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri