Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Bahrajn: situácia stále napätá a neistá

Friday, 18. 02. 2011 - 21:54, Eva Rihová   

Bahrajn: situácia stále napätá a neistá

Momentálna situácia v arabských krajinách je známa asi nám všetkým. V krajinách prichádza k stretom medzi odporcami vlády a políciou, neustále prebiehajú demonštrácie a počet obetí pribúda. Podobnému priebehu sa nevyhýba ani malý ostrovný štát v Perzskom zálive, Bahrajn, čo má bezprostredný vplyv na motoristickú scénu. Veľké športové podujatie je teda v ohrození. Už 3.-6. marca sú v Bahrajne naplánované posledné predsezónne testy Formuly 1, následne o týždeň neskôr aj samotné zahájenie novej sezóny a prvý ostrý štart v roku 2011. Dnes je však len veľkou otázkou, či sa tak naozaj stane, alebo budú organizátori nútení očakávanú Veľkú cenu presunúť.

8801.jpg

Súčasná situácia už v plnom rozsahu zasiahla sériu GP2 Asia, ktorá mala v týchto dňoch hostiť Bahrajn. Prvotným opatrením bolo rozhodnutie o odložení tréningu a kvalifikácie zo štvrtka na piatok, napokon to dopadlo ešte horšie. Celé podujatie bolo zrušené. Organizátori vravia, že po vyhrotení už tak dosť vážnej situácie a pribudnutí ďalších obetí nemali inú možnosť. Bernie Ecclestone sa k tomu vyjadril: "Preteky GP2 sme odvolali, pretože je to ázijské podujatie a nie je až také významné. Nikomu sme takto nevyslali zlú správu."

85.jpg

Čo sa týka osudu Veľkej ceny, stav a celý momentálny priebeh v krajine neustále sleduje šéf Formuly 1 Bernie Ecclestone a prezident FIA Jean Todt, obaja aj napriek problémom veria a dúfajú v realizáciu preteku, v jeho hladký priebeh a samotnú pozitívnu odozvu. Je však skutočne možné, že spomínané testy naplánované na začiatok marca budú napokon presunuté, a to do Barcelony, kde aj v tejto chvíli prebiehajú testy Formuly 1. Okrem iného počas štyroch testovacích dní príde k stretnutiu zástupcov asociácie tímov FOTA, kde bude následne hlavnou témou ďalší postup pri riešení bahrajnskej situácie. Definitívne rozhodnutie by malo prísť budúci utorok alebo stredu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri