Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Auris HSD a Prius medzi najlepšími

Tuesday, 09. 11. 2010 - 18:30, Ivan Václavík   

 Auris HSD a Prius medzi najlepšími

V aktuálnom (na verejnosti menej známom) teste s názvom EcoTest ADAC získala nová Toyota Auris HSD (Hybrid Synergy Drive) najvyššie hodnotenie päť hviezdičiek. Ako prvý automobil vôbec dosiahol Auris HSD hodnotu 94 bodov, a tým sa dostal na čelo renomovaného hodnotenia vplyvu automobilov na životné prostredie.

toy-aurishsd5g.jpg

Ohľadne zaťaženia životného prostredia dosahuje Auris HSD najvyšší počet 50 bodov. Jeho emisie škodlivých látok sú veľmi nízke, pričom emisie oxidu dusíka sú sotva merateľné. Ďalších 44 bodov dostal pri hodnotení emisií CO2.
S ďalším plnohodnotným hybridným modelom Prius, ktorý získal 92 bodov a rovnako päť hviezdičiek, dnes má Toyota dva automobily medzi siedmimi, ktoré do dnešného dňa vyznamenali piatimi hviezdičkami.

toyota-prius-200tisg.jpg

ADAC vo svojej správe konštatuje: „Toyota Auris 1.8 Hybrid dosahuje v teste ADAC EcoTest s 94 bodmi dosiaľ najlepší výsledok klubu v hodnotení vplyvu na životné prostredie. Týmto sa stáva najekologickejším autom, ktoré kedy klub ADAC testoval.”

toy-auris-hsd-gg.jpg

Od roku 2002 preveril ADAC v rámci testu EcoTest vyše 1 100 vozidiel. Polovica z nich dosiahla v hodnotení štyri hviezdičky. Najvyššie hodnotenie päť hviezdičiek je od hodnoty 90 testovacích bodov a do dnešného dňa ich udelili len sedem.

toy-auris-hsd3484g.jpg

Celkový výsledok vyplýva zo súčtu dvoch rebríčkov. V jednom sa hodnotia emisie CO2, v druhom emisie oxidu uhoľnatého (CO), oxidu dusíka (NOx) a výfukových sadzí (PM). Spotreba je meraná v rôznych podmienkach, ktoré by mali byť v súlade s bežnou premávkou. K tomu patrí okrem iného fáza studených štartov, jazda s teplým motorom a rýchla jazda na diaľnici rýchlosťou do 130 km/h. S vozidlami s benzínovým a dieselovým pohonom je zaobchádzané rovnako.

toy-auris-hsd3472g.jpg

S hodnotou CO2 (89 gramov na 1 km) a priemernou spotrebou 3,8 litra na 100 km je Auris HSD najekologickejším rodinným vozidlom v súčasnosti.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri