Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava odštartuje z 31. miesta

Sunday, 15. 04. 2012 - 09:39, Daniel Mandzi   

ARC Bratislava odštartuje z 31. miesta

V kvalifikácii prvých pretekov novej sezóny Blancpain Endurance Series v talianskej Monze dosiahol slovenský tím ARC Bratislava na 31. miesto v celkovom poradí. V tvrdej konkurencii 57 vozidiel a slávnych mien tak posádka Miro Konôpka, Zdenko Mikuláško (obaja SVK) a Stefano Crotti (ITA) dosiahla solídne postavenie, ktoré bude chcieť v nedeľňajších trojhodinových pretekoch ešte zlepšiť.

img-4097.jpg

Typické žlté Porsche 997 GT3 R s číslom 7 riadil v prvej 1-minútovej kvalifikácii Miro Konôpka a dosiahol čas 1:52,518. V druhej časti jazdil po svojom domácom okruhu Stefano Crotti, no znalosť slávnej Monzy pretavil len do času 1:55,851. Najrýchlejším v našom tíme je podľa predpokladom Zdenko Mikuláško, ktorý už v piatkovom tréningu zajazdil 9. čas v absolútnom poradí. V kvalifikácii svoje maximum ešte vylepšil, čas 1:49.932 stačil na 24. miesto.

Na štartovom rošte tak za nami budú stáť aj veľké mená svetového motorsportu ako bývalý jazdec F1 Mark Blundell, víťazi série FIA GT Robert Bell, Bert Longin či Mike Hezemans. Preteky v Monze si prišil vyskúšať aj deväťnásobný motocyklový majster sveta Valentino Rossi, ktorý bude na štarte na 10. mieste. Pole position si vyjazdil tí, Kessel Racing na Ferrari 458 Italia s posádkou Stefano Gattuso / Davide Rigon / Daniel Zampieri.

img-4187.jpg

Trojhodinové preteky sa začínajú v nedeľu o 14:15, priamy prenos sa dá sledovať aj na oficiálnej stránke seriálu www.blancpain-endurance-series.com



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri