Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Pretekári WTCC Michelisz a Wéber navštívili Slovakia Ring

Friday, 13. 04. 2012 - 16:51, Daniel Mandzi   

Pretekári WTCC Michelisz a Wéber navštívili Slovakia Ring

Maďarskí automobiloví pretekári Norbert Michelisz a Gábor WÉBER sú aktívni súťažiaci v prestížnom seriáli Majstrovstiev sveta cestovných automobilov (WTCC). Nedávno navštívili okruh Slovakia Ring pri Orechovej Potôni, aby si trať vyskúšali ešte pred slovenskou časťou seriálu WTCC (28.-29. apríla). Pri tejto príležitosti sme oboch jazdcov tímu Zengö Motorsport (vozidlo BMW 320 TC) trochu vyspovedali.

Norbert Michelisz

Ste prvýkrát na okruhu Slovakia Ring. Aký účel má vaša návšteva?

NM: Slovakia Ring privíta podujatie Majstrovstiev sveta cestovných automobilov po prvýkrát. Času na zoznámenie sa s traťou nebude veľa - pred kvalifikáciou budú len dva polhodinové tréningy. Preto sme tu, aby sme si otestovali trať a zistili, akým smerom sa bude uberať nastavovanie vozidla. Dnes sme tu ale s viac-menej civilným športiakom, takže sa hlavne učíme okruh.

michelisz.jpg

Aké nastavenie vozidla plánujete pre tento okruh?

NM: Keďže sa okruh charakterovo podobá na Valenciu a Brno, pôjdeme aj s nastaveniami týmto smerom. Je tu ale viac stredne rýchlych až rýchlych zákrut, cez ktoré pôjdeme minimálne 100 km/h a dve až tri rýchle rovinky, kde rýchlosť dosiahne cez 230 km/h.

Ako sa vám teda pozdáva náš okruh?

NM: Je veľmi plynulý a rytmický a veľmi zábavný na jazdenie. Skutočne som z neho veľmi milo prekvapený! Nebude však odpúšťať chyby, takže to bude zaujímavé. Navyše trať je pomerne široká a poskytuje miesta na predbiehanie, čo je úplne skvelé. Napríklad v strednom sektore, ako aj v prvej zákrute môžu bojovať o miesto vedľa seba aj tri autá!

michelisz-esp-race2-14.jpg

Gábor WÉBER

 Čo si myslíte o okruhu?

GW: Je ešte lepší, než som predpokladal! Určite rýchlejší a zložitejší, než boli moje predstavy. Trať je plynulá s veľmi rýchlymi a dlhými zákrutami, takže nie je jednoduché nájsť hneď ideálnu stopu. Ak spravíte čo i len malú chybu, stratíte veľa času, pretože zákruty sú skutočne rýchle.

Aké budú podľa vás preteky WTCC na tomto okruhu?

GW: Myslím si, že preteky budú tesné, aspoň to dokazuje charakter okruhu. Je to široká, technicky náročná trať s miestami na predbiehanie. Čo viac si môžeme priať? Aj pre divákov to bude veľmi zaujímavé. Neviem sa dočkať!

weber.jpg

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravená Driving Academy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb/apartmánov a wellness so saunami a bazénom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri