Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava napokon na 40. mieste

Monday, 16. 04. 2012 - 21:19, Daniel Mandzi   

ARC Bratislava napokon na 40. mieste

Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava má za sebou prvé podujatie novej sezóny vytrvalostného seriálu Blancpain Endurance Series 2012. Na slávnom okruhu v Monze počas neustáleho dažďa skončil na 40. mieste v celkovom poradí.

Monzu zaliatu vodou si Miro Konôpka pamätá už aj z roku 2009, keď tu štartoval v pretekoch šampionátu FIA GT. Na trať zaliatu vodou odviedol 55 štartujúcich vozidiel Safety Car, pričom sa za ním krúžilo takmer 40 minút. Miro Konôpka našiel dobrý rytmus a odovzdával Porsche 997 GT3 R do rúk Taliana Stefana Crottiho na 32. mieste.

img-4627.jpg

Domáci jazdec, ktorý má bydlisko neďaleko Monzy, si však musel odpykať trest Stop&Go za zapríčinenie kolízie v tréningu. Crotti sa prepadol až na 49. priečku, no hodinu pred koncom pretekov ho vystriedal najrýchlejší z posádky Zdenko Mikuláško a v talianskom chráme rýchlosti sa ukázal vo výbornom svetle. Rýchlymi kolami zdolal niekoľko súperov a dostal jediné slovenské auto na štarte na konečnú 40. priečku v celkovom poradí. Svoj najrýchlejší čas zajazdil Mikuláško v predposlednom kole a mal hodnotu 2:06,804.

Tibor Szabosi;t2c3075.jpg

Miro Konôpka prvý víkend zhodnotil v celku pozitívne: „Blancpain Endurance Series je v tomto roku najlepšou okruhovou sériou na svete. Na Silverstone je už teraz prihlásených 66 áut, na 24h Spa-Francorchamps dokonca 85 a organizátor prestal brať prihlášky. V prvom voľnom tréningu sme obsadili vynikajúce 9. miesto, bohužiaľ v ďalšom tréningu Stefano Crotti havaroval. Po veľmi diskutabilnej havárii, keď do nás narazil Mercedes a zlikvidoval nám celú pravú stranu auta prišlo ešte podivnejšie rozhodnutie komisárov (presne ako si pamätám z Monzy 2009), keď za vinníka označili Stefana. Dostal trest stop and go do pretekov, čo sa ukázalo rozhodujúce (to bola strata nejakých 15 miest v poradí a to sa vo vyrovnanom poli dobieha veľmi ťažko. Zdeno Mikuláško to vytiahol na 40 ,ale to bolo naše maximum. Treba povedať, že Zdena za celý jeho stint nepredbehlo ani jedno auto, kým on predbiehal mnohých. TV sa dlho venovala aj jeho súboju s legendárnym víťazom Le Mans Stefanom Ortellim na továrenskom Audi R8, ktorý sa za Zdena zaradil „vyblikoval" mu pol kola,  až Zdena namotivoval a ten mu ušiel. Z toho vidno, že rýchlosť máme, ale treba ešte skúsenosti. Musíme zrýchliť aj zastávky v boxe, ktoré sme mali o cca 40 sekúnd pomalšie ako súperi, takže hľadáme silných atlétov na výmenu kolies, môžu sa prihlásiť na našej mailovej adrese," uzavrel s úsmevom Miro Konôpka.

img-4187-2.jpg

Preteky v Monze vyhral belgický tím Marc VDS Racing na BMW Z4 s posádkou Palttala/Leinders/Martin. Druhé kolo Blancpain Endurance Series sa pôjde na začiatku júna na okruhu Silverstone vo Veľkej Británii.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri