Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Aké sú šance Massu na sedadlo v Mercedese?

Friday, 09. 12. 2016 - 09:52, Ľuboš Kašický   

Aké sú šance Massu na sedadlo v Mercedese?

Uplakaný Brazílčan neodchádzal z Williamsu dobrovoľne. Nikde ho nechceli, no teraz zacítil šancu.

Do Felipe Massu vkladali Brazílčania nádeje, že raz dorastie vyššie ako Barrichello a nastúpi na uvoľnené miesto po Fittipaldim a Sennovi. Vyzeralo to nádejne a Felipemu stúpala horčica do nosa, keď za učiteľa mal aj samotného Schumachera. Neskôr sa však ukázalo, že na absolútny vrchol nedosiahne.

Podobne ako Rubens, aj Felipe sa v F1 snažil udržať zubami nechtami, ale posledná sezóna len potvrdila jeho klesajúce schopnosti a peniaze Lanca Strolla definitívne rozhodli. Massa však znova nepriznal farbu, keď oznamoval so slzami koniec. Krutá pravda totiž znela, že o jeho služby už nemal záujem žiadny tím F1.

r-will-massa.jpg

Po nečakanom odchode Rosberga však aj malému Brazílčanovi zablikalo svetielko na konci tunela. Veď čo ak motyka vystrelí a trafí Felipeho?

Cieľom Mercedesu je získať skúseného konzistentného pilota. Chlapíka, ktorý bude rešpektovať prioritu Hamiltona, no na druhej strane dokáže pravidelne bodovať a pomáhať tímu na ceste za Pohárom konštruktérov. Koľko pilotov je však momentálne na trhu, aby dokázali naplniť najvyššie očakávania Mercedesu?

q-massa.jpg

Strieborní priznali, že sa pokúsia získať Alonsa. Aká veľká je však táto šanca? Dohodnú sa všetky strany? Ak nie, treba mať záložný plán. Áno, je tu Pascal Wehrlein, no s ním sa stále ešte vezú pochybnosti, či dokáže dosiahnuť na pódia a či to bude pravidelne. To Massa už ukázal, že vie víťaziť a mohol by byť alternatívou. Nakoľko je teda táto alternatíva reálna?

V pondelok sa Massa vyjadril: „Som veľmi šťastný s rozhodnutím odstúpiť," pričom Brazílčan naozaj použil spojenie very happy. Jedným dychom však dodal. „Kto by však nechcel jazdiť za Mercedes? Nemyslím si, že sa to stane (pozn. vraví o sebe), no dúfam, že nájdu kvalitného pilota. Veď jazdiť v najlepšom aute je radosťou pre každého pretekára."

Ten, kto trochu číta medzi riadkami a pozná za tie roky mentalitu Massu aspoň okrajovo, tak nepotrebuje vysvetlenie. Napriek všetkým oficiálnym prehláseniam a „tanečkom" je podľa mňa jasné, že Felipe Massa je na zozname hotových a voľných pretekárov, ktorí sa uchádzajú o voľné miesto v Mercedese.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri