Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Lauda nemá právo kritizovať Rosberga. Nico sa bráni.

Thursday, 08. 12. 2016 - 17:40, Ľuboš Kašický   

Lauda nemá právo kritizovať Rosberga. Nico sa bráni.

Viete, čo urobil Lauda, ktorý dnes ostro kritizuje Rosbergovo rozhodnutie?

V závere sezóny 1979 Niki Lauda, v predposledných pretekoch v Montreale, počas piatkového voľného tréningu vystúpil zo svojho monopostu brabham a povedal že končí. Odjazdil desať kôl a povedal, že ho už nebaví nezmyselne jazdiť stále dokola. Zbalil sa a odletel!

lk2.jpg

Do konca sezóny ostávali ešte dve veľké ceny. Bernieho Ecclestona, ktorý bol vtedy majiteľom tímu Brabham, takmer trafila pepka! Veľký Lauda sa arogantne vykašľal na záväzky a všetkých nechal v štichu. Už druhýkrát!!!

Prvýkrát to bolo na konci sezóny 1977. Štyri preteky pred koncom sezóny Lauda jednal s Enzo Ferrarim a požadoval také podmienky, aké mu starý pán nemohol splniť. Nedohodli sa. Sezóna však pokračovala. V tretích pretekoch pred koncom sezóny, v americkom Watkins Glen stačilo Rakúšanovi získať jediný bod, aby potvrdil zisk titulu. Lauda získal tri body a do zvyšných dvoch veľkých cien v Mosporte a Fuji už nenastúpil. Vraj mal črevnú chrípku, tvrdí vo svojich pamätiach.

kekerosberg-swissgrandprix-dijon-prenois-podium-1982.jpg

Dnes tento Rakúšan, ktorý sa roky tvári ako šedá eminencia F1, ostro kritizoval Nica Rosberga, že po skončení sezóny odchádza a necháva majstrovský tím na holičkách.

r-merc-07.jpg

Nico sa však bráni. "Nerozumiem Nikimu. Asi to nepochopil správne. Ak by to záležalo na mne, tak by som svoj odchod ohlásil až na konci roka, keď mi skončí zmluva. Ja som to však urobil hneď, aby mal tím dosť času hľadať za mňa náhradu," vysvetľuje čerstvý majster sveta F1, ktorý odchádza z F1 oveľa korektnejšie, ako to kedy urobil neomylný kritik Niki Lauda.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri