Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Africa Eco Race 2012: Dakar, sladký Dakar

Sunday, 08. 01. 2012 - 20:57, Michal Kostka   

Africa Eco Race 2012: Dakar, sladký Dakar

Jedenásta etapa Africa Eco Race bola predstavovala poslednú možnosť zabojovať o lepší výsledok, prípadne si svoju pozíciou udržať. K výrazným zmenám mohlo dôjsť snáď už len v prípade absolútneho zlyhania niektorej posádky. Časové rozdiely, najmä na čele všetkých kategórií, boli dostatočne veľké, jedine tretie miesto v spoločnom hodnotení áut a kamiónov bolo otvorenou otázkou.

Africa Eco Race / Desert Runner;

Norbert Dubois pochopil, že jeho jedinou šancou na zosadenie Oscara Polliho z prvého miesta je útok na hranici možného. Dvesto osemdesiat kilometrov dlhý meraný úsek zvládol v najlepšom čase, druhý Xavier Moreau zaostal 24 minút. Tretí skončil Oscar Polli manko na Duboisa bolo 41 min. 37 sek. Talian si však mohol dovoliť jazdu na istotu, v konečnom účtovaní mal stále zostalo viac než 26 minút. Zmeny na poslednú chvíľu sa odohrali na konci výsledkovej listiny, pre jazdcov však bolo úspešné pokorenie súťaže cennejšie než konečné umiestnenie.

Africa Eco Race / Desert Runner;

Medzi autami sa z prvého etapového úspechu radoval Jacky Loomans. Motiváciou mu bola snaha udržať si tretie miesto v absolútnom poradí. Na druhého Tomáša Tomečka strácal viac než hodinu, štvrtá Elisabete Jacinto však bola len o osem a pol minúty späť. Belgičanovi pomohlo aj ďalšie zapadnutie portugalskej jazdkyne, tretie miesto tak bolo v suchu. Druhý v etape bol Tomeček, Schlesser si bez stresu prišiel po tretie miesto. V celkovom poradí na na prvých piatich miestach nič nezmenilo, spomínanú štvoricu dopĺňal Salim Kamoun.

Africa Eco Race / Desert Runner;

12. etapa: Kebemer - Dakar, meraný úsek 23,83 km, spojovací úsek 171,96 km

Záverečná dvanásta etapa bola už len odmenou pre všetkých, ktorí sa dotrmácali až do Dakaru, do celkového hodnotenia sa nezaratúvala. Posledné dve desiatky kilometrov na pobreží Atlantického oceánu a cieľ pri legendárnom Ružovom jazere boli naplnením dvojtýždňovej snahy desiatok posádok.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri