Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Africa Eco Race 2012: 9. etapa

Saturday, 07. 01. 2012 - 22:32, Michal Kostka   

Africa Eco Race 2012: 9. etapa

Ak sme o ôsmej  etape tvrdili že to bolo africké peklo, v deviatej sa k tomu pridal očistec a nakoniec aj vykúpenie. Akoby nestačilo že sám René Metge označil náročný dunový úsek za peklo, svojím dielom prispela aj príroda.

Silný vietor presúval obrovské množstvá piesku, menil duny, sťažoval orientáciu. Niet divu, že do problémov sa dostali všetci, ktorí sa vydali na trať deviatej etapy. Tí čo strávili noc v púšti a nestihli sa postaviť na štart mohli byť nakoniec radi. Vyhli sa blúdeniu, nekonečnému jazdeniu tam a späť a, samozrejme, vykopávaniu zapadnutého vozidla.

tomastomecek.cz;

Jean-Louis Schlesser vyrazil na trať ako prvý z áut, nebolo mu však súdené ako prvému aj dokončiť. Mauretánskou Saharou jazdil tam a späť, hľadal správnu cestu, blúdil. V rovnakej situácii sa ocitli aj všetci jeho súperi, zdalo sa že z dunovej pasce niet úniku. V čase keď konečne zopár šťastlivcov našlo cestu von, bolo jasné že za denného svetla sa po trase etapy do cieľa nikto nedostane. Zo strany organizátora prišlo to jediné správne rozhodnutie - skrátiť etapu. Za konečné sa považovali časy dosiahnuté na druhom kontrolnom bode, do bivaku sa posádky vrátili po ceste.

tomastomecek.cz;

Po druhý raz v histórii súťaže sa etapovým víťazstvom môže pochváliť posádka kamiónu. Najlepší čas na CP2 patril modrému MANu Elisabete Jacinto, Portugalčanka si pripísala piate víťazstvo v kategórii kamiónov. A prekvapeniam zďaleka nebol koniec. Druhé miesto získal Michel Turon-Barrere, piaty Joel Olivan bol dovtedy najlepšie na 15. mieste a až šiesty bol Schlesser. Vadiť mu to príliš nemuselo, po odstúpení Régisa Delahaye prišiel o jediného priameho súpera a náskok na čele má dostatočný.

tomastomecek.cz;

Na druhom mieste celkovo sa ocitol Tomáš Tomeček, logicky tak vedie kategóriu kamiónov. Na trojku klesol Jacky Loomans, na vine boli problémy so spojkou. Napriek vyše hodinovej strate sa na päťke udržal Salim Kamoun.

V jednej stope si ďalších päť minút k náskoku pripísal vedúci Oscar Polli, druhý bol Xavier Moreau, tretí Norbert Dubois. V celkovom poradí je Dubois druhý, na Polliho mu chýba vyše hodina.

tomastomecek.cz;

10. etapa: Akjoujt - Tenadi, meraný úsek 445,48 km

Desiata etapa mala byť ďalšou náročnou skúškou bez spojovacieho úseku, no napokon sa zmenila na etapu presne opačnú - bez meraných kilometrov. Extrémne podmienky prinútili organizátora etapu zmeniť len na prejazd do cieľového Tenadi. Posledné dve etapy sa odohrajú už na území Senegalu, čo je neklamný znak že štvrtá Africa Eco Race sa blíži k svojmu záveru.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri