Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Africa Eco Race 2012: 6. etapa

Wednesday, 04. 01. 2012 - 02:26, Michal Kostka   

Africa Eco Race 2012: 6. etapa

Najdlhšou etapou Africa Eco Race 2012 bola šiesta, posledná na Marockom území. Napriek jej dĺžke a avizovanej náročnosti, k výrazným zmenám v celkovom poradí nedošlo. Oscar Polli a Jean-Louis Schlesser potvrdili svoje pozície, Elisabete Jacinto zavelila k ďalšiemu útoku.

Africa Eco Race / Desert Runner;

Po nečakanom víťazstve v predošlý deň ako prvý na trať vyrazil André Lenoble, dve minúty po ňom aj Xavier Moreau. Priebežný líder Oscar Polli vyštartoval šestnásť minút po Lenoblovi, ale už pred dosiahnutím polovice meraného úseku jazdili bok po boku. To sa obom jazdcom takmer stalo osudné. Vo vysokej rýchlosti sa dostali do vzájomnej kolízie, čo nemohlo skončiť inak ako pádom.

elisabetejacinto.com / aifa.pt;

Následky boli, našťastie, skôr len kozmetické a to ako na ľuďoch, tak aj na strojoch. Polli napokon etapu vyhral s pohodlným 14-minútovým náskokom na Moreaua. Tretí bol Joseph Palacios, štvrtý Herve Thierry. V celovom poradí sú obaja ešte o jednu priečku nižšie. Na dvojke sa stále drží Norbert Dubois. V šiestej etape nabral ďalšiu stratu a to kvôli bolestiam brucha, ktoré ho spomalili.

V polčase súťaže pokračuje jedenásť z pôvodne trinástich motocyklov.

Africa Eco Race / Desert Runner;

Jean-Louis Schlesser a Regis Delahaye pokračujú v tesných a napínavých súbojoch o každú minútu. Úspešnejšia bola tentoraz modrá bugina, žltej sa vzdialila o minútu a pol. Delahaye pred druhou, výrazne piesočnou časťou rally, na prvú priečku stráca jedenásť minút. Jacky Loomans na treťom mieste zaostáva už o viac ako hodinu. Etapu dokončil takmer pol hodinu po víťazovi, zdržanie nabral pri oprave defektu.

Africa Eco Race / Desert Runner;

Najlepší tohtoročný etapový výsledok dosiahol štvrtý Philippe Porcheron a to isté platí aj o piatom Hubertovi Auriolovi. Obaja (a rovnako tak aj väčšina súperov) sa museli skloniť pred umením Elisabete Jacinto. Dravou jazdou dokázala z náskoku Tomáša Tomečka ukrojiť ďalších trinásť minút, jej výsledný čas 3 hod. 54 min. 37 sek. bol tretí najlepší to všetkých účastníkov. Pred druhým dejstvom súťaže má Tomček k dobru ešte dvadsať dva minút.

Po šiestich etapách odstúpili štyri autá a jeden kamión, zvyšok zo štyroch desiatok štartujúcich pokračuje.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri