Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Africa Eco Race 2012: 4. etapa

Sunday, 01. 01. 2012 - 18:27, Michal Kostka   

Africa Eco Race 2012: 4. etapa

Maroko je snáď najviac navštevovanou krajinou čo sa trasy afrických súťaží týka. Napriek tomu aj tu sa stále dajú nájsť nové miesta a výzvy. Na štvrtú etapu AER 2012 nachystal René Metge prevažne rýchle pisty, na programe dňa sa ale objavili aj prvé duny.

Africa Eco Race / Desert Runner;

Oscar Polli si zopakoval deň staré víťazstvo a to aj napriek drobnému, asi 5-minútovému blúdeniu. Jeho zatiaľ najväčší súper Norbert Dubois sa cez duny dostával ťažko, nevyhol sa viacerým pádom. Výsledkom bola takmer 10-minútová strata na Polliho a tým pádom aj pokles na druhú priečku priebežného hodnotenia.

Africa Eco Race / Desert Runner;

Z chýb súperov mohol profitovať Xavier Moreau, v dunách sa mu darilo držať s Duboisom krok. Potom však chyboval v navigácii a čas v cieli mal o 50 minút horší než víťaz. Celkovo si o dve priečky polepšil v etape štvrtý Herve Thierry. Nemecký jazdec Thomas Schattat pri páde poškodil motorku, vyviazol však bez zranení. Po nočnom servise v súťaži pokračuje.

tomastomecek.cz;

V kategórii automobilov sa v posledný deň roka 2011 strhla obrovská bitka o etapové prvenstvo. Régis Delahaye čoskoro dobehol pred ním štartujúceho Jean-Louis Schlessera, malá nehoda ho však nakrátko zdržala. Schlessera zas postihol defekt a to využil Jacky Loomans. Ani Belgičan sa ale defektom nevyhol a vtedy sa opäť vpred dostal Delahaye. Vyhral svoju druhé etapu, 3 min. 20 sek. pred Loomansom a 4 min. 34 sek. pred Schlesserom. Celkovo je druhý so stratou necelých šesť minút.

tomastomecek.cz;

Až štvrté miesto je určené pre najlepšieho mimo spomínanú trojicu. Tentoraz sa naň dostal Michel Turon-Barrere. A hoci bol o 44 minút pomalší než Delahaye, celkovo poskočil o šesť priečok na sedmičku. Ešte výraznejšie, až o 9 miest, si polepšil Sergej Savenko, stále to však nestačí na lepšie než šestnáste miesto.

tomastomecek.cz;

V najväčšej kategórii došlo k zmene na vedúcej pozícii. Tomáš Tomeček na trati nechyboval a jeho čas bol piaty najlepší medzi autami. Portugalská jazdkyňa sa snažila hendikep svojho sériového MANu vyvážiť hľadaním čo najkratšej trasy, čo sa jej ale vypomstilo. Blúdením a hľadaním správnej cesty stratila na Tomečka viac než 50 minút.

Výsledky 4 .etapy

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri