Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Zuzana Lieskovcová úspešne zvládla ďalšiu rally v USA

Thursday, 16. 06. 2022 - 12:10, Miroslav Majláth   

Zuzana Lieskovcová úspešne zvládla ďalšiu rally v USA

Pred dvomi týždňami sme vás informovali, že Zuzana Lieskovcová si po štyroch rokoch zopakuje svoje pôsobenie v USA na rally súťaži a tak sa aj stalo.

 

Owen Kolenda

Zuzana pred štyrmi rokmi premiérovo okúsila ako chutia rally súťaže v USA. Následne prišla korona a tak ďalšie pôsobenie na americkom kontinente muselo ísť bokom. Teraz však nastal zvrat a Zuzana opäť spoločne s Martinom Španhelom odštartovala na americkej rally súťaži znovu. Stalo sa tak na rally Southern Ohio Forest Rally 2022, kde sa na štart postavili s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO X pripraveným Komvet Racing Teamom.

Owen Kolenda

Výsledkom bolo trináste miesto absolútneho poradia a tretie v triede L4WD. Martin za volantom súťažného vozidla nesedel dlhé štyri roky, pričom medzi súperov patrili takí velikáni ako Ken Block, či Trevis Pastrana a tak treba uznať, že výsledok to bol priam excelentný.

Owen Kolenda

„V USA sa za tie štyri roky toho v rally strašne veľa zmenilo k lepšiemu, hlavne čo sa organizácie a bezpečnosti týka. Všetko sa posunulo riadne dopredu, veľmi využívajú rôzne aplikácie a gps sledovanie jednotlivých posádok ma zaujalo najviac. To sme totiž videli aj my v aute a nielen na riaditeľstve ako tomu je u nás, takže ak niekto pred nami odstavil svoje vozidlo, alebo havaroval, vždy sme o tom už boli dopredu informovaní a vedeli sme dávať pozor. Na rýchlostných skúškach totiž nie sú traťoví komisári ako je u nás zvykom, ale veľký dôraz dáva organizátor na safety školenie pre štartom.

Owen Kolenda

Veľmi ma prekvapilo nielen administratívne preberanie, ale aj samotný štart do súťaže, kde stačilo načítať pridelený QRcode a organizátor o nás v tom momente vedel úplne všetko. Technické preberanie nás rovnako potešilo, keď sa technici  vyjadrili, že tak perfektne, podľa FIA predpisov pripravené auto, ich veľmi prekvapilo. 

Owen Kolenda

Samotná súťaž prebiehala viac menej v lesoch, kde veľa divákov nebolo, ale oproti minulosti zase pribudlo množstvo diváckych zón a tie boli zaplnené do posledného miesta. Auto pripravené Davidom Komárkom fungovalo perfektne, prvý deň sme testovali jeho nastavenia. Veľmi si vážime jeho ochotu a rady ktoré sa týkali ohľadom zmien nastavení na diaľku.

Owen Kolenda

Naše umiestnenie nás veľmi potešilo, hlave z dôvodu, že Martin v súťažnom aute nesedel dlhé štyri roky a že sme uspeli v takej hviezdnej zostave. Pre zaujímavosť by som povedala, že pred nami skončila „iba“ pätnásť ročná dcéra Kena Blocka Lia. Týmto sa potvrdzuje pravidlo, že jablko nepadá ďaleko od stromu a šotolina jej „robí veľmi dobre“.

Owen Kolenda

Súťaž mala dokopy vyše tristopäťdesiatdva kilometrov, z toho „ostrých“ bolo stoosemdesiatštyri. Celkovo bolo devätnásť rýchlostných skúšok, ktoré boli rozdelené viac menej na dva dni, akurát vo štvrtok bol krátky prológ. Celá sťaž bola navyše s minimálnymi prejazdmi.

Owen Kolenda

Zmena oproti minulosti bola v kanadskom jazdnom výkaze, ktorý ma výrazne zaskočil, ale tu sa ukázala súdržnosť a priateľskosť amerických jazdcov, ktorí mi v pochopení jazdného výkazu veľmi radi pomohli.

Owen Kolenda

Som rada, že som napriek dlhému cestovaniu prijala Martinovo pozvanie, vďaka nemu som zažila nielen dobrodružnú a úspešnú rally, ale čiastočne som nahliadla aj do ich bežného amerického života,“ opísala americkú rally súťaž Zuzana.

Owen Kolenda

Kde a kedy budú mať možnosť slovenskí fanúšikovia rally súťaží vidieť zase Zuzanu priamo v akcii ešte nie je jasné, ale určite to bude čoskoro.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri