Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Tomáš Pašiak na 1. ročníku LA Control rally v Dobšinej

Wednesday, 19. 10. 2022 - 16:28, Radovan Szabosi   

Tomáš Pašiak na 1. ročníku LA Control rally v Dobšinej

Prvý ročník La Control Rally v Dobšinej znamenal ďalší pretek do bodovania Regionálneho rally pohára, Slovenského rally pohára a MiniRally cupu. 

Na štartovej listine bolo prihlásených viac než päťdesiat posádok, medzi ktorými nechýbal ani Tomáš Pašiak so svojim francúzskym strojom Renault Clio RS . 

Michal Bobko;asf-0539-5.jpg

,,Na tento pretek som sa veľmi tešil, nakoľko ho nemám ďaleko a je to naozaj krásna trať. Vždy, keď som tadiaľto prechádzal s osobným autom, predstavoval som si aké by to bolo rally. Takže hneď ako som toto podujatie zaragestrioval, bez váhania som poslal prihlášku. Autíčko bolo pripravené a po menšej prestávke aj odskúšané, takže nebolo nad čím rozmýšľať, “ hovorí Tomáš.

Tibor Szabosi;ac7i3628-5.jpg

Za Tomášovým rozhodnudím štartovať nebolo obhájenie najlepšieho miesta alebo zisk poháru, ale nazbieranie cenných skúseností, dorazenie na cieľovú rampu a súhra s novým spolujazdcom.

Tibor Szabosi;asr64550-4.jpg

Hmla a dážď znamenali pre La Control rally zaujímavé rýchlostné skúšky, ktoré boli na tomto premiérovom ročníku až tri. Tieto podmienky potrápili nejedného jazdca, rovnako ako aj Tomáša . 

Tibor Szabosi;ac7i3632-4.jpg

,,Už pred pretekom sme vedeli, že na 90%  bude  pršať.  Mal som predtým veľký rešpekt, aj napriek tomu, že sme mali pripravené nové pneumatiky na vodu. Tie totiž predtým vôbec neboli odkúšané a vôbec som nevedel ako sa na nich auto bude správať a zároveň ako to zvládneme my ako posádka “ hovorí s rešpektom Tomáš 

Tibor Szabosi;asr65231-3.jpg

Po odjazde prvej rýchlostnej skúšky si Tomáš s Tiborom na seba zvykli a zrýchlili  tempo. V dalších dvoch rýchlostných skúškach ich “postretlo” pár krízových situácii, ktoré samozrejme ustáli. Po odjazde všetkých troch rýchlostných skúšok sa Tomáš s Tiborom umiestnili v triede X3 v RRP vyhrali,  a tak skončili na rampe s pohárom.

Tibor Szabosi;asr64553-1.jpg

,,Prvý ročník tejto rally sa mi veľmi páčil. Rýchlostné skúšky boli krásne a zaujímavé bolo aj náročné počasie, ktoré čakalo každú posádku na trati. Nečakal som, že si z preteku donesieme domov aj pohár, bol som milo prekvapený. Chcem sa poďakovať  Tiborovi Hauserovi, ktorý prijal moju ponuku na miesto spolujazdca a išiel do toho so mnou, keďže bez neho by som tu neodštartoval. Ako posádka sme si sadli hneď, až na pár chybičiek, ktoré sme doladili. Veľké poďakovanie patrí aj mojej rodine, ktorá ma podporovala a taktiež aj mojim sponzorom, vďaka ktorým som tu mohol odštartovať a bez ktorých by to nešlo.“ hovorí s radosťou Tomáš.

Martin Bergel

Tibor Szabosi;asr65316-8.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri