Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zoznam prihlásených je nabitý zvučnými menami

Thursday, 09. 09. 2010 - 14:53, Gabriela Szczeczinová   

Zoznam prihlásených je nabitý zvučnými menami

Vo štvrtok 16. septembra o 17,30 hodine by sa na slávnostný štart pred Hotelom Yasmin malo podľa zoznamu prihlásených postaviť 95 posádok zo Slovenska, Poľska, Česka, Maďarska, Francúzska a Ukrajiny. O body do Mediaracing Majstrovstiev Slovenska bude súťažiť 46 posádok, do Platinum Majstrovstiev Poľska 30 posádok a v slovenskom rally Pohári by sa malo predstaviť 28 súťažných dvojíc.

 Jozef Pisch;1t1u9818.jpg

Z hľadiska divákov je zoznam prihlásených veľmi atraktívny. Na jeho čele sú dvaja jazdci s FIA B prioritou - poliaci Michal Solowow (Cersanit Rally Team, Ford Fiesta S2000) a Maciej Bebenek (Citroen C2R2 MAX) a za nimi nasledujú ďalšie zvučné mená, ktoré priaznivcom motorizmu určite netreba zvlášť predstavovať - niekoľkonásobný majster Poľska Francúz Bryan Bouffier, výborný Kajetan Kajetanowicz jazdiaci na Subaru Impreza za Subaru Poland Rally Team, slovenským priaznivcom dobre známi jazdci Tomasz Kuchar (Peugeot 207 S2000) a Leszek Kuzaj na Škoda Fabia S2000, ktorí sa zúčastnili viacerých štartov na Matador Rally Tatry. Nesmieme zabudnúť ani na viacnásobného účastníka majstrovstiev sveta Michala Kosciuszka na Škode Fabii S2000, na ktorej sa predstavia u nás už takmer domáci Grzegorz Grzyb a Maciej Rzeznik a ďalší veľmi dobrí poľskí jazdci. Dobrý výkon môžeme tiež očakávať od majstra Českej republiky v rallyšprintoch Jaroslava Orsáka, ktorý sa predstaví vo farbách slovenského Tento ARC Teamu tradične so svojim Mitsubishi deviatej evolúcie. Rýchly Maďar István Pethó sa na košických tratiach predstaví s vozidlom kategórie WRC a určite zamieša karty na vedúcich pozíciách.

 Tibor Szabosi;co8c8463-2.jpg

Na domácej trati samozrejme nebude chýbať ani zatiaľ vedúca posádka slovenského šampionátu Jozef Béreš jun./Róbert Müller na Škode Fabia S 2000 (Styllex Motorsport), či neustále sa zlepšujúci Jaroslav Melichárek (Melico Racing) na stabilne dobre pripravovanom Mitsubishi Lancer WRC ale i známa prešovská posádka posádka Drotár/ Bánoci na vozidle Škoda Fabia WRC. Pri pohľade do zoznamu prihlásených posádok sa teda dá očakávať naozaj kvalitný súboj o každú desatinu sekundy.

 Tibor Szabosi;co8c7797-1.jpg

Z pohľadu zúčastnených vozidiel diváci budú mať možnosť vidieť v najvyššej kategórii deväť vozidiel Super 2000, z čoho bude päť vozidiel Škoda Fabia, 3 Peugeoty a jeden Ford Fiesta, štyri vozidlá WRC, päť vozidiel Mitsubishi a štyri Subaru. Avšak nemenej zaujímavé boje sa dajú očakávať aj v nižších kubatúrach, najmä medzi vozidlami Citroen C2R2Max v rámci Citroen Trophy ale aj v ďalších. K domácim vozidlám v kategórii historických vozidlách pribudla silná konkurencia v podobe bratov Klementowiczovcov jazdiacich na pomerne rýchlom BMW M3.

Tibor Szabosi;co8c7597-1.jpg

Ako sme už uviedli, súčasťou košického podujatia je aj Slovenský Rally Pohár, na ktorý sa prihlásilo spolu 28 súťažných posádok na čele so zatiaľ vedúcou dvojicou Lorenčík/Rusnáčik (Mitsibishi Lancer Evo X). Pre posádky SRP bude košická súťaž previerkou pripravenosti ich súťažných vozidiel, na ktoré bude v priebehu oboch dní čakať nezvyklo vysoká nádielka osemdesiatich ostrých kilometrov. 

Auto Klub Košice

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri